- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија у страху због Сергеја: „Вратићу се још јачи!“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСергеј Пињајев
Сергеј Пињајев - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Руску фудбалску јавност је шокирала информација да је 17-годишњи играч екипе Криља Совјетов Сергеј Пињајев хитно хоспитализован под сумњом да болује од ретке болести.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Чудо од детета, момак који је већ са 14 година постао део сениорског тима, најмлађи голгетер у историји руске лиге, доживео је непријатност на тренингу и пребачен је у болницу.
Појавиле су се информације да је кашљао крв пошто је пао на траву, као и да је изгубио осећај у руци, што је клуб демантовао.
„Пињајеву је било лоше током утакмице. Налази се на прегледима. Информације да је на интезивној нези и да има проблем са руком нису тачне. Ситуација је под контролом и очекујемо од њега да се брзо опорави“, наведено је у саопштењу клуба.
Медицинско особље клуба је саопштило да нема разлога за бригу, као и да су предузете све мере да дечак буде добро.
„Желим да изразим захвалност свима који су се питали за моје здравље. Вратићу се још јачи“, истакао је Пињајев.
Према непотврђеним информацијама, код 17-годишњака је дијагностификован пнеумоторакс, такозвано пуцање плућа, односно болест плућа која настаје због накупљања ваздуха у плеуралној шупљини.
Болест настаје као последица прекида континуитета листова плућне марамице што доводи до мањка кисеоника и опадања крвног притиска.
Таква болест је изузетно ретка код професионалних спортиста, али је у Русији већ забележен један случај и то код Анта Вукушића.
Опоравак зависи од коначне дијагнозе, у најлакшим случајевима, како је описан Пињајевљев, опоравак би могао да тарје свега неколико дана, али ако се ради о тежем облику могућа су два сценарија.
У првом, ако се ради о спонтаном пнеумотораксу, Пињајев ће пропустити неколико дана тренинга, а ако је трауматски то значи да ће бити неопходна операција уз дужи опоравак.
Могуће су и компликације, као у случају Вукушића, актуелног играча Колубаре из Лазаревца, који се опорављао готово годину дана, али је та опција мало вероватна.
Свакако, Пињајев ће морати да одмори, а цела Русија се нада да ће момак кога је као 13-годишњака на радару имао и славни Манчестер јунајтед, успети да се врати на стари пут.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
СПОРТ
Србија не сме да испусти Стефана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала