- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија је одахнула због младог Сергеја – „Видимо се на терену"

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаВ Москве разрешили тренировки на спортивных объектах
В Москве разрешили тренировки на спортивных объектах - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Сергеј Пињајев (17), млади везиста Крила Совјетов, осећа се боље, потврдио је руским медијима доктор клуба из Самаре Кури Чачаев. Талентовани фудбалер је из Самаре пребачен у Санкт Петербург, затим и у Москву где ће га лечити конзервативном методом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Лекари су претходно младом 17-годишњем везном фудбалеру дијагностификовали спонатни колапс (пнеумоторакс) левог плућног крила.

„Током испитивања, Сергеј је подвргнут ЦТ скенеру. Резултате ће погледати још један конзилијум лекара. У сваком случају, Сергеј се осећа врло добро“, потврдио је Чачаев средином прошле недеље.

Пнеумоторакс је, иначе, патолошко акумулирање ваздуха у простору за течност око плућа, које доводи до проблема у размени гасова током дисања. У неким ситуацијама, пнеумоторакс доводи и до недостатка кисеоника и снижавања крвног притиска, а ако се не лечи, може да изазове срчани удар.
Сергеј Пињајев - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Русија у страху због Сергеја: „Вратићу се још јачи!“
У међувремену, млади фудбалер је боравио на испитивањима и у Самари, али и на Институту здравља Руске Федерације у Санкт Петербургу.

„После бројних консултација квалификованих домаћих и страних специјалиста, одлучено је да Сергеју буде препоручена конзервативна метода лечења, без операције. Период опоравка трајаће око месец и по дана, а прве две недеље провешће на лечењу у Москви", објаснио је Чачаев.

У име клуба Крила Совјетов лекар се захвалио гувернеру региона Самаре Дмитрију Азарову за велику помоћ у збрињавању Пињајева, као и Дмитрију Игоревичу који се побринуо да све буде одрађено професионално.
„Сергеј, видимо се опет на фудбалском терену", поручио је Чачаев.
Сергеј Пињајев је поникао у ФК Чертаново, а 2017. је боравио у фудбалској академији Манчестер јунајтеда. Од лета 2021. је члан клуба из Самаре, а за то време је одиграо 31 меч и забележио четири гола и три асистенције.
Био је и репрезентативац Русије у свим млађим категоријама.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Навијачи Фенербахчеа скандирали Путину /видео/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Ова глава луда побиће се свуда – и никада неће дати на себе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала