Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com
„Латентна интолеранција је акумулирана реакција имуног система на производе, за које организам нема физиолошке могућности да апсорбује. Коришћење тих производа доводи до пада имунитета и разних здравствених проблема. Истовремено, ове проблеме је обично тешко повезати са радом црева“, објаснила је она.
„Ако се код особе јаве очигледни кожни проблеми: екцем, псоријаза, ако постоји задржавање течности у организму при нормалном раду штитне жлезде и здравим бубрезима; ако се значајно смање когнитивне функције, честе су главобоље, депресивна стања, аутоимуни проблеми било које локализације, нарушен рад дигестивног тракта, измењен састав микробиома, обавезно треба урадити анализу крви на латентну интолеранцију на мед“, истакла је она.
„Не треба претеривати са медом: две, понекад три кашичице меда дневно су савим довољне како би се задовољили рецептори укуса. Да би се очувала радна способност у условима великих пауза између оброка, довољно је појести половину кашичице меда неколико пута дневно, то ће помоћи да се одржи ниво шећера“, закључила је она.