СПОРТ

„Много ми значи што могу опет да будем најбољи на свету“

Легендарни Рафаел Надал каже да се радује што има шансу да поново буде најбољи играч света. Шпанац је одлучио да не игра Дејвис куп у септембру за своју земљу јер жели да се одмори после УС Опена.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Надал (36) ће пре Њујорка наступити на Мастерсу у Синсинатију, а поново ће бити првопласирани на АТП листи ако освоји тај турнир, а Рус Данил Медведев не стигне до четвртфинала овог Мастерса.
Шпански тенисер ове сезоне има скор од 35 победа и четири пораза, а освојио је и Аустралијан опен и Ролан Гарос.

„Много ми значи што имам шансу да будем број један у овом делу моје каријере. Нисам очекивао да то може да се догоди. Али, не размишљам о томе, мој циљ је да будем здрав и да играм на турнирима на којима желим да играм“

Рафаел Надал
шпански тенсер
Шпански тенисер ће у другом колу турнира у Синсинатију играти са победником дуела између Хрвата Борне Ћорића и Италијана Лоренца Мусетија.
Надал је у каријери само једном освојио Мастерс у Синсинатију и то 2013. године. Шпанац на овом турниру има скор од 22 победе и 11 пораза.
Занимљиво да је Надал одустао од играња Дејвис купа који се одржава у Валенсији у септембру, а Шпанци су у групи са Србијом, Канадом и Јужном Корејом. Тако је изостао нови обрачун између њега и Новака Ђоковића.
Разлог неиграња је жеља да се одмори после УС Опена и америчке турнеје на којој се налази, али Шпанци и без њега имају паклен тим.
СПОРТ
Речи легенде уздрмале Америку: Пустите Новака да игра!
СПОРТ
Шпанац немогуће учинио могућим – и освојио Мастерс титулу /видео/
Коментар