- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Речи легенде уздрмале Америку: Пустите Новака да игра!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTЏон Мекинро и Новак Ђоковић
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Џон Мекинро, легенда светског и америчког тениса, поручио је да Новаку Ђоковићу организатори УС Опена треба да дозволе да игра. И даље влада драма око тога да ли ће неваксиницани странци моћи да уђу у САД, самим тим на снази је неизвесност да ли ће се Ноле борити за пехар у Њујорку.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Уколико питате Џона Мекинроа, ту дилеме нема – Америка би требало да прими српског тениског аса да наступи на последњем Гренд слему у години.
„Читава та ситуација је безвезе. Мислим да би требало да му дозволе да игра. Лично сам вакцинисан, примио сам чак и бустер дозу, али све је то појединца. Новак је освојио много Гренд слемова, више од мене, јер је био чврст и проналазио је вољу коју је у нашем спорту пронашло јако мало људи. Зато је Новак постао тако велики, зато што се бори за свој став и држи до њега“, поручио је Џон Мекинро.
Осврнуо се Американац и на чињеницу да Србин не жели да се вакцинише против вируса Ковид-19.
„Ђоковић сме да донесе одлуку за себе. Он је један од највећих спортиста света и веома је опрезан са тим шта уноси у своје тело. Фруструрајуће је да не може да уђе у земљу само због тога што није вакцинисан. Таква су правила тренутно на снази, али ја се не слажем са њима“, јасан је легендарни амерички тенисер Мекинро.
Постоје наговештаји да ће САД ублажити мере и да ће невакцинисани странци моћи да уђу у земљу, али ништа још није званично.
Новак је пријављен за УС Опен чији је почетак заказан за 29. август, а четири дана пре тога потребно је потврдити или отказати учешће, тако да има сасвим довољно времена да се ствари промене у корист најбољег српског тенисера.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Лајовић није могао преко Италијана до Мастерса
Шпански тенисер Пабло Карењо-Буста прославља освајање бронзане медаље на Олимпијским играма - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Шпанац немогуће учинио могућим – и освојио Мастерс титулу /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СПОРТ
Да ли то Америка отвара врата невакцинисанима? – Новаку стигла охрабрујућа порука
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала