СПОРТ

Америка је направила корак, али Новаку фали још један – два дана за одлуку која води на УС Опен

Остало је још само два дана до жерба за УС Опен што значи да Новак Ђоковић још само толико времена има да потврди учешће на том турниру, што тренутно не може јер невакцинисаним странцима није дозвољен улазак у земљу. Једина нада за Новака тренутно је у рукама Америчког центра за болести и превенцију који може да ублажи мере за улазак у земљу.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Иако је било наговештаја да ће Сједињене Америчке Државе ублажити мере што би омогућило Новаку Ђоковићу да игра на УС Опену шест дана пред почетак турнира српски ас и даље не може да путује.
Ипак, Би-Би-Си подсећа да је 11. августа Амерички центар за болести и превенцију већ ублажио неке мере и изједначио вакцинисане и невакцинисане па би тако могло да се догоди да у наредна два дана дође до још већег попуштања према невакцинисаним странцима.
Тренутно невакцинисани у Америци немају ограничења као раније, али се чека да се ублаже мере за људе који из других земаља улазе у Америку.
Када је Амерички центар за болести и превенције попустио мере наведено је да ће у наредним недељама бити укидања мера и када су у питању путовања што би се односило и на улазак у земљу.
Би-Би-Си наглашава и да многи људи доводе у питање научне разлоге зашто се Ђоковићу не дозвољава да уђе у САД, посебно откако су ажурирана правила која дозвољавају невакцинисаним Американцима да путују у иностранство.
СПОРТ
Новак је у Хрвату препознао себе
СПОРТ
Новак послао емотивну поруку ватерполистима: „Фићо, Бањица је поносна што има најбољег свих времена“
СПОРТ
Зверев не иде на УС Опен!
Коментар