ДРУШТВО

Жута, црвена или зелена — која паприка је здравија?

Постоји велики број сорти паприка које се разликују по боји (црвена, жута, зелена), облику, величини, ароми, степену љутине. Без обзира о којој је врсти реч, паприка је пожељна намирница, јер је у питању здраво поврће пуно витамина.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Осим по облику и боји, паприке се разликују и по прехрамбеној вредности. У суштини се ради о истом поврћу, а разликује их време сазревања.
Наиме, зелене паприке се беру јако младе, па су зато помало горког укуса.
Након њих следе жуте, док је за црвене паприке потребно да сазру још око месец дана, пренео је портал „Магазин Новости“.
Због тога садрже много секундарних биљних уља и највише витамина Ц од свих паприка, што их чини најздравијим.
ДРУШТВО
Воће које значајно може да помогне у борби против холестерола
ДРУШТВО
Корисни трикови како да препознате покварено јаје
Коментар