https://sputnikportal.rs/20220825/zuta-crvena-ili-zelena-koja-paprika-je-zdravija-1141500376.html
Жута, црвена или зелена — која паприка је здравија?
Жута, црвена или зелена — која паприка је здравија?
Sputnik Србија
Постоји велики број сорти паприка које се разликују по боји (црвена, жута, зелена), облику, величини, ароми, степену љутине. Без обзира о којој је врсти реч... 25.08.2022, Sputnik Србија
2022-08-25T12:01+0200
2022-08-25T12:01+0200
2022-08-25T12:01+0200
друштво
друштво
стил живота
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/07/0b/1139777554_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_a5b2d3fc04e4825f246345ae2f60f074.jpg
Осим по облику и боји, паприке се разликују и по прехрамбеној вредности. У суштини се ради о истом поврћу, а разликује их време сазревања.Наиме, зелене паприке се беру јако младе, па су зато помало горког укуса.Након њих следе жуте, док је за црвене паприке потребно да сазру још око месец дана, пренео је портал „Магазин Новости“. Због тога садрже много секундарних биљних уља и највише витамина Ц од свих паприка, што их чини најздравијим.
https://sputnikportal.rs/20220814/voce-koje-znacajno-moze-da-pomogne-u-borbi-protiv-holesterola-1141081233.html
https://sputnikportal.rs/20220807/korisni-trikovi-kako-da-prepoznate-pokvareno-jaje-1140840195.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/07/0b/1139777554_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_26f945c2c01cee95f65416ea270e323c.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, магазин
друштво, стил живота, магазин
Жута, црвена или зелена — која паприка је здравија?
Постоји велики број сорти паприка које се разликују по боји (црвена, жута, зелена), облику, величини, ароми, степену љутине. Без обзира о којој је врсти реч, паприка је пожељна намирница, јер је у питању здраво поврће пуно витамина.
Пратите Спутњик и на летовању
Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com
Осим по облику и боји, паприке се разликују и по прехрамбеној вредности. У суштини се ради о истом поврћу, а разликује их време сазревања.
Наиме, зелене паприке се беру јако младе, па су зато помало горког укуса.
Након њих следе жуте, док је за црвене паприке потребно да сазру још око месец дана,
пренео је портал „Магазин Новости“.
Због тога садрже много секундарних биљних уља и највише витамина Ц од свих паприка, што их чини најздравијим.