СПОРТ

Пикси пред Шведску: Имамо два музичара, зашто да не свирају заједно?

Драган Стојковић Пикси, селектор Србије, на конференцији за медије пред меч са Шведском у Лиги нација (24. септембар 20.45), поручио је да Душан Влаховић и Александар Митровић могу заједно да предводе напад. Пикси је то учинио у свом стилу, сликовито, упоредивши српске деветке са сјајним музичарима.
Sputnik
Иако је у централна тема конференције била резервисана за меч са Шведском, новинар италијанске „Газете дело спорт“ превалио је пут до Београда како би Пиксија питао о Влаховићу, којег дуго није било међу Орловима, али је сада коначно у старом јату.
„Очекивао сам неко питање о утакмици, не о Влаховићу. Душан ради напорно у Србији, срећан је што је поново овде са нама. Мотивисан је за наредне две утакмице. Као селектор сам врло задовољан. Можда у Италији очекују да постиже голове на свакој утакмици, али Серија А је тешка. Све у свему, он је сјајан момак и жртвује се за тим. Очекујем да за Србију буде ту. У одличној је физичкој спреми, нема повреда“, истакао је селектор Србије.
Уследило је питање да ли Митровић и Влаховић, две класичне деветке, могу да заиграју у тандему од првог минута у суботу против Шведске.
„Све је могуће, на крају смо овог турнира Лиге нација. Још две утакмице су остале. Желимо да будемо у конкуренцији за прво место, а меч са Шведском биће тежак. Мораћемо да урадимо све што је потребно да победимо. Потребна су нам три бода. Да ли ћу играти са Митровићем и Влаховићем? Обојица су сјајни нападачи и не видим проблем да буду заједно на терену. Када имате два музичара, не видим разлог да не свирају заједно“, констатовао је селектор Драган Стојковић Пикси.
СПОРТ
Стојковића питали за „српског сина“ који флертује с Немцима, Тадић одговорио на критике
СПОРТ
Орлови, поцепајте тако Швеђане и Норвежане /видео/
СПОРТ
Србија остала без бисера – отишао је на север
СПОРТ
Пикси му слепо верује, пореде га са Видићем, а он „спушта лопту“: Још је рано...
Коментар