РУСИЈА

Медведев дао Илону Маску савете о Твитеру и Старлинку у Украјини

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев пожелео је америчком бизнисмену Илону Маску срећу у превазилажењу пристрасности на Твитеру, а такође га посаветовао да „заврши“ са „Старлинком“ у Украјини.
Sputnik

„Срећно са превазилажењем политичких пристрасности и идеолошке диктатуре на Твитеру. И, оставите се тог посла са 'Старлинком' у Украјини“, написао је Медведев на тој друштвеној мрежи.

Медији су раније објавили да је Маск коначно завршио преузимање Твитера и постао власник. Сам бизнисмен је прокоментарисао вест о куповини компаније фразом „птица на слободи.
Раније је радио Спутњик објавио да се америчке власти боје повећаног утицаја „свемогућег Маска“.
Маск је раније изјавио да „Спејс-Икс“ више не може да финансира одржавање сателитског комуникационог система „Старлинк“ у Украјини. Онда се предомислио и рекао да ће и даље наставити да пружа ове услуге. У међувремену, амерички медији јавили су да Европска унија и Пентагон разматрају могућност издвајања средстава за обезбеђивање рада сателитског комуникационог система у Украјини у случају такве потребе.
Твитер је у априлу прихватио Маскову понуду од 44 милијарде долара, али је у међувремену дошло до несугласица и међусобних оптужби између компаније и Маска.
Најбогатији човек света хтео је да повуче понуду за преузимање Твитера јер му, како је тврдио, није представљен прави број лажних налога, односно било их је знатно више него што је наведено. Компанија Твитер због тога је запретила тужбом, а суд у Делаверу дао је рок Маску да до данас заврши преузимање, или ће започети судски поступак по тужби.
СВЕТ
„Желим да помогнем човечанству“: Маск објаснио зашто је купио Твитер
Специјална операција у Украјини
„Васпитне мере“ и за Илона Маска – милијардер ипак одлучио да финансира Старлинк за Украјину
Коментар