- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев дао Илону Маску савете о Твитеру и Старлинку у Украјини

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Владе Русије Дмитриј Медведев
Председник Владе Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев пожелео је америчком бизнисмену Илону Маску срећу у превазилажењу пристрасности на Твитеру, а такође га посаветовао да „заврши“ са „Старлинком“ у Украјини.

„Срећно са превазилажењем политичких пристрасности и идеолошке диктатуре на Твитеру. И, оставите се тог посла са 'Старлинком' у Украјини“, написао је Медведев на тој друштвеној мрежи.

Медији су раније објавили да је Маск коначно завршио преузимање Твитера и постао власник. Сам бизнисмен је прокоментарисао вест о куповини компаније фразом „птица на слободи.
Раније је радио Спутњик објавио да се америчке власти боје повећаног утицаја „свемогућег Маска“.
Маск је раније изјавио да „Спејс-Икс“ више не може да финансира одржавање сателитског комуникационог система „Старлинк“ у Украјини. Онда се предомислио и рекао да ће и даље наставити да пружа ове услуге. У међувремену, амерички медији јавили су да Европска унија и Пентагон разматрају могућност издвајања средстава за обезбеђивање рада сателитског комуникационог система у Украјини у случају такве потребе.
Твитер је у априлу прихватио Маскову понуду од 44 милијарде долара, али је у међувремену дошло до несугласица и међусобних оптужби између компаније и Маска.
Најбогатији човек света хтео је да повуче понуду за преузимање Твитера јер му, како је тврдио, није представљен прави број лажних налога, односно било их је знатно више него што је наведено. Компанија Твитер због тога је запретила тужбом, а суд у Делаверу дао је рок Маску да до данас заврши преузимање, или ће започети судски поступак по тужби.
Илон Маск наступа преко видео-везе на конференцији Ново знање у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СВЕТ
„Желим да помогнем човечанству“: Маск објаснио зашто је купио Твитер
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Специјална операција у Украјини
„Васпитне мере“ и за Илона Маска – милијардер ипак одлучио да финансира Старлинк за Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала