СПОРТ

„Српски Фалкао“ се пробудио – Јовић доминира у Лиги конференција

Српски репрезентативац Лука Јовић био је двоструки стрелац за Фиорентину у првом мечу 1/16 финала Лиге конференција против португалске Браге. Његов тим славио је као гост са 4:0, а Јовић је постигао два поготка.
Sputnik
Први је дао у надокнади првог дела, када га је капитен Бираги проиграо у петерцу, а Србин лепим ударцем главом послао лопту у мрежу.
Био је то Јовићев други гол у фебруару, пошто је на почетку овог месеца био стрелац и против Торина у Kупу Италије.
Други погодак на мечу је постигао у 60. минуту, а овај пут му је асистирао Сапонара, који је убацио лопту са десне стране, а Јовић је спровео у мрежу из близине.
Са нова два поготка Лука води на листи стрелаца у Лиги конференција са шест голова, а прати га Артјом Довбјук (Дњепар) са пет, док по четири имају Ишак (Лех), Моралес (Виљареал), Дијабате (Партизан)...
Kада је у питању Серија А, Србин мрежу није тресао још од новембра, а можда му овај погодак помогне па за викенд реши и тај „проблем“.
Поред Јовића на терену на овом мечу је наступио и српски дефанзивац Никола Миленковић, док је Алекса Терзић меч испратио са клупе за резерве.
Преостала два поготка за Фиорентину постигао је Бразилац Артур Кабрал који је заменио Јовића двадесетак минута пре краја меча.
Лига конференција 1/16 финала
Бодо - Лех 0:0
Брага - Фиорентина 0:4 (0:1)
Карабаг - Гент 1:0 (0:0)
Трабзон - Базел 1:0 (0:0)
АЕК Ларнака - Дњепар 21.00
Лацио - Клуж 21.00
Лудогорец - Андерлехт 21.00
Шериф - Партизан 21.00
СПОРТ
Скандал дрма Примеру, Барселони прети избацивање из лиге – председник каже: „Ништа није случајно“
СПОРТ
Перина рабона: Звездин кец из рукава ће променити све
СПОРТ
Напади на Душана Силног не престају, али је он васкрсао: „Свежа крв, импресиониран сам“
Коментар