СПОРТ

Хрват запретио ултиматумом Радоњићу: „Најнижа тачка и рок три месеца“

Односи на релацији Иван Јурић – Немања Радоњић и даље су затегнути, а после последње изјаве хрватског стручњака који тренира Србина у Торину, тешко да ће у скорије време доћи до побољшања. Јурић је дао ултиматум брзоногом крилном фудбалеру да има три месеца да исправи ствари уколико жели да остане у клубу.
Sputnik
Торино је недавно откупио уговор Немање Радоњића од француског Марсеја, али то нипошто не мора да значи да ће српски репрезентативац и наредне сезоне носити дрес поменутог клуба.
Незалагање које је Радоњић, преме речима Ивана Јурића, показао у дербију против Јувентуса у поразу резултатом 4:2, је нешто преко чега Хрват може да пређе, али је у читаву причу искусно увукао и остатак тима и свлачионицу, што никако не може да радује Радоњића.
Може само додатно да му отежа, већ прилично компликовану ситуацију.
СПОРТ
Кога желите да видите на месту председника Фудбалског савеза Србије?
„Када изгубите дерби због непажње тренер може и да буде у реду са тим, али некада ваши саиграчи не прихвате такве ситуације. Често имамо проблем са фудбалерима, то је још израженије уколико су млади. Дешавало се раније, дешава и тренутно, као што је то случај са Радоњићем. Има успона и падова, али оно што се догодило прошле недеље против Јувентуса је његова најнижа тачка. Има рок три месеца да исправи ствари и надам се искористити то време“, рекао је Јурић.
Бивши фудбалер Марсеја, Херте, Црвене звезде, Роме и Чукаричког, постигао је ове сезоне четири гола за Торино, уписавши и две асистенције на 23 утакмице, што је солидан учинак.
Ипак, Хрват захтева и очекује далеко више од Србина ког је увео, па заменио после 15 минута у градском дербију против Јувентуса.
„Фудбал није само дриблинг. Чини га још гомила других ситуација. Погрешили смо у претходном мечу у дербију против Јувентуса. Нисмо имали среће, јер смо минут пре примљеног гола погодили пречку и играли сасвим солидно. Уколико се Немања ресетује и почне да игра биће боље, али једноставно он мора да схвати озбиљност читаве ситуације“, додао је хрватски стратег.
Торино у понедељак од 20 часова и 45 минута дочекује Болоњу, али за сада није позната ситуација око Немање Радоњића, да ли ће бити у протоколу после скандала који се догодио прошле недеље у „дербију Дела моле“.
Торино је на 11. позицији Серије А са 31 освојеним бодом, док је Болоња четири места изнад и са исто толико бодова предности.
Радоњић се поводом скандала о ком су данима брујале Италија, Србија и Хрватска, огласио само кратком поруком на друштвеним мрежама да Бог све види.
СПОРТ
Голгетер признао кривицу – „прокоцкао“ и најважнију ствар у каријери
СПОРТ
Отказ Лалатовићу за наставак турнеје по Србији – следи селидба с југа на север?
Коментар