- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Голгетер признао кривицу – „прокоцкао“ и најважнију ствар у каријери

© AP Photo / Dave ThompsonАјван Тони
Ајван Тони - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Нападач Брентфорда Ajван Тони очекује суспензију од Фудбалске асоцијације Енглеске након што је признао да је прекршио правила о забрани клађења за фудбалере.
„Дејли Мејл“ је први објавио да је повремени репрезентативац Енглеске признао кривицу за 226 оптужби које је изнео ФА Енглеске прошле године на његов рачун, али и да је порекао преостале.
Тони (26) је испрва био отужен за 232 прекршаја у новембру прошле године, а учинио их је у периоду од фебруара 2017. до јануара 2021. Месец дана касније Тони је још 30 пута прекршио правила о забрани клађења.
ФА Енглеске ће сада размотрити признање и заказати ново саслушање пред Независном регулаторном комисијом која ће му изрећи адекватну суспензију. Комисија ће одлучити да ли да одбаци или прихвати оптужбе које Тони негира, базирано на доказима.
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Кога желите да видите на месту председника Фудбалског савеза Србије?
Онда ће пре изрицања суспензије размотрити претходне прекршаје, а како сазнаје британски „Скај Спортс“, Тони би могао да добије шест месеци забране играња фудбала.
Његовом клубу Брентфорду је у интересу да Тони што пре почне да служи суспензију како би могао да се врати на терен на старту следеће сезоне. Било каква казна рачунаће се и током летње паузе па је јасно зашто се премијерлигашу жури.
Међутим, проблем је што би могло да протекне неколико недеља до коначне пресуде, а саслушање Тонија пред Комисијом очекује се тек у априлу. Током спорног периода, Тони је играо за Сканторп, Виган, Питербро и Брентфорд.
Због ових дешавања Тони неће добити позив у репрезентацију Енглеске за мартовске утакмице у квалификацијама за Европско првенство, иако је селектор Саутгејт планирао да га зове јер је у солидној форми. И то је прокоцкао...

Ко не сме да се клади на фудбал?

Клађење на фудбал забрањено је широм света за играче, менаџере, тренере, клупске функционере, директоре и све који раде у Премијер лиги, Енглеској фудбалској лиги, Националној лиги и женским фудбалским лигама.
Учесницима је забрањено директно и индиректно клађење на било који фудбалски меч широм планете. Казна чека и свакога ко се клади на остале ствари везане за фудбал као што су тансфери играча, именовања тренера или избор фудбалера.
Откривање инсајдерских информација, које би неко потенцијално могао да искористи за клађење, такође је забрањено. Инсајдерска информација је информација коју је неко стекао захваљујући позицији коју има у фудбалској пирамиди и која не сме да буде јавна, као што су повреде играча или састав тима.
Није дозвољено да се инсајдерске информације користе за клађење, нити да се дају инструкције неком другом да се клади у нечије име. Такође, није дозвољено ни преношење инсајдерских информација некоме ко би их користио за клађење.
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Отказ Лалатовићу за наставак турнеје по Србији – следи селидба с југа на север?
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Незапамћена срамота која остаје довека – Јунајтед примио седам голова на Енфилду
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Србин показао поштовање према Русији: „Хоћу да научим руски језик“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала