- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват запретио ултиматумом Радоњићу: „Најнижа тачка и рок три месеца“

© Tanjug / Marco Bucco/LaPresse via APНемања Радоњић
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Односи на релацији Иван Јурић – Немања Радоњић и даље су затегнути, а после последње изјаве хрватског стручњака који тренира Србина у Торину, тешко да ће у скорије време доћи до побољшања. Јурић је дао ултиматум брзоногом крилном фудбалеру да има три месеца да исправи ствари уколико жели да остане у клубу.
Торино је недавно откупио уговор Немање Радоњића од француског Марсеја, али то нипошто не мора да значи да ће српски репрезентативац и наредне сезоне носити дрес поменутог клуба.
Незалагање које је Радоњић, преме речима Ивана Јурића, показао у дербију против Јувентуса у поразу резултатом 4:2, је нешто преко чега Хрват може да пређе, али је у читаву причу искусно увукао и остатак тима и свлачионицу, што никако не може да радује Радоњића.
Може само додатно да му отежа, већ прилично компликовану ситуацију.
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Кога желите да видите на месту председника Фудбалског савеза Србије?
„Када изгубите дерби због непажње тренер може и да буде у реду са тим, али некада ваши саиграчи не прихвате такве ситуације. Често имамо проблем са фудбалерима, то је још израженије уколико су млади. Дешавало се раније, дешава и тренутно, као што је то случај са Радоњићем. Има успона и падова, али оно што се догодило прошле недеље против Јувентуса је његова најнижа тачка. Има рок три месеца да исправи ствари и надам се искористити то време“, рекао је Јурић.
Бивши фудбалер Марсеја, Херте, Црвене звезде, Роме и Чукаричког, постигао је ове сезоне четири гола за Торино, уписавши и две асистенције на 23 утакмице, што је солидан учинак.
Ипак, Хрват захтева и очекује далеко више од Србина ког је увео, па заменио после 15 минута у градском дербију против Јувентуса.
„Фудбал није само дриблинг. Чини га још гомила других ситуација. Погрешили смо у претходном мечу у дербију против Јувентуса. Нисмо имали среће, јер смо минут пре примљеног гола погодили пречку и играли сасвим солидно. Уколико се Немања ресетује и почне да игра биће боље, али једноставно он мора да схвати озбиљност читаве ситуације“, додао је хрватски стратег.
Торино у понедељак од 20 часова и 45 минута дочекује Болоњу, али за сада није позната ситуација око Немање Радоњића, да ли ће бити у протоколу после скандала који се догодио прошле недеље у „дербију Дела моле“.
Торино је на 11. позицији Серије А са 31 освојеним бодом, док је Болоња четири места изнад и са исто толико бодова предности.
Радоњић се поводом скандала о ком су данима брујале Италија, Србија и Хрватска, огласио само кратком поруком на друштвеним мрежама да Бог све види.
Ајван Тони - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Голгетер признао кривицу – „прокоцкао“ и најважнију ствар у каријери
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Отказ Лалатовићу за наставак турнеје по Србији – следи селидба с југа на север?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала