СПОРТ

Рефлектори у Мадриду били су прејаки за српску гол-машину: „Несрећно искуство“

Гол Луке Јовића у победи Фиорентине над Миланом (2:1) дефинитивно ће допринети самопоуздању српске гол-машине, која је одлучила да проговори о лошем искуству у Реал Мадриду. Искусни нападач поручио је да је од самог старта све било погрешно, након што је из Ајнтрахта 2019. године прешао у краљевски клуб за 80 милиона евра.
Sputnik
Реал Мадрид је највећи клуб на свету, притисак је константан и огроман, нема времена за доказивање, већ све мора сад и одмах.
Са тим није успео да се избори, тада 21-годишњи Лука Јовић који је стигао међу паклену конкуренцију нападача, предвођену маестралним Каримом Бенземом. Надолазили су тада Винисијус Жуниор и Родриго, већ били Азар, Асенсио и Лукас Васкез па је било јасно да неће бити превише простора за Луку Јовића.
СПОРТ
Кога желите да видите на месту председника Фудбалског савеза Србије?
Добијао је бивши центарфор Црвене звезде прилику у почетку, касније се то свело „на кашичицу“, нанизале су повреде, вирус корона и све то је утицало да комплетан утисак буде катастрофалан.
То потврђује и учинак од три гола на 51 утакмицу.
Покушавао је Јовић да се избори за нову шансу код Италијана Карла Анчелотија, али је на крају и сам схватио да је одлазак из Мадрида, чији су рефлектори били прејаки за њега тако младог, боља опција.
Уследио је трансфер у Фиорентину и ствари су почеле на боље да иду. Ове сезоне, Лука Јовић постигао је 11 голова у свим такмичењима у љубичастом дресу и први је стрелац Лига конференције са шест погодака. Мрежу у италијанском првенству погађао је у четири наврата, док је једном био прецизан у Купу Италије.
Последњи пут Лука је мрежу затресао минулог викенда у тријумфу над Миланом у Серији А, да би нешто касније јавности и самом себи признао да је било рано за њега и Реал.
„Све у Мадриду било је погрешно од почетка. Напустио сам Ајнтрахт превише рано, а када сам стигао у Мадрид, сви рефлектори били су усмерени у мене. Имао сам 21 годину, било је компликовано да се уклопим у најбољи клуб на свету. Била је ту и повреда, корона вирус, имао сам невероватан притисак на себи. Било је то несрећно искуство“, отворио је душу италијанским медијима Лука.
Уследило је повлачење паралеле с актуелном ситуацијом у Фиорентини, где су ствари драстично боље по рођеног голгетера који је са Ајнтрахтом стигао од полуфинала Лига Европе, а укупно је на 93 утакмице постигао 40 голова уз десет асистенција.
„У Фиренци могу да се развијам. Дугујем захвалност Року Комису што ме је довео у Фиорентину. Имамо све што је потребно да освојимо Лигу конференција", закључио је Јовић.
„Љубичасти“ у четвртак играју први меч осмине финала, а ривал је турски Сиваспор. Биће то нова прилика за Јовића да се учврсти на листи најбољих стрелаца у трећем по јачини европском фудбалском такмичењу.
СПОРТ
Пикси изненадио Србију – списак од 36 Орлова за лет на ЕП
СПОРТ
Хрват запретио ултиматумом Радоњићу: „Најнижа тачка и рок три месеца“
СПОРТ
Џајић и Видић се обраћају Србији, али ће избећи „директан судар“
Коментар