- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рефлектори у Мадриду били су прејаки за српску гол-машину: „Несрећно искуство“

© AP Photo / Paul White Лука Јовић
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Гол Луке Јовића у победи Фиорентине над Миланом (2:1) дефинитивно ће допринети самопоуздању српске гол-машине, која је одлучила да проговори о лошем искуству у Реал Мадриду. Искусни нападач поручио је да је од самог старта све било погрешно, након што је из Ајнтрахта 2019. године прешао у краљевски клуб за 80 милиона евра.
Реал Мадрид је највећи клуб на свету, притисак је константан и огроман, нема времена за доказивање, већ све мора сад и одмах.
Са тим није успео да се избори, тада 21-годишњи Лука Јовић који је стигао међу паклену конкуренцију нападача, предвођену маестралним Каримом Бенземом. Надолазили су тада Винисијус Жуниор и Родриго, већ били Азар, Асенсио и Лукас Васкез па је било јасно да неће бити превише простора за Луку Јовића.
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Кога желите да видите на месту председника Фудбалског савеза Србије?
Добијао је бивши центарфор Црвене звезде прилику у почетку, касније се то свело „на кашичицу“, нанизале су повреде, вирус корона и све то је утицало да комплетан утисак буде катастрофалан.
То потврђује и учинак од три гола на 51 утакмицу.
Покушавао је Јовић да се избори за нову шансу код Италијана Карла Анчелотија, али је на крају и сам схватио да је одлазак из Мадрида, чији су рефлектори били прејаки за њега тако младог, боља опција.
Уследио је трансфер у Фиорентину и ствари су почеле на боље да иду. Ове сезоне, Лука Јовић постигао је 11 голова у свим такмичењима у љубичастом дресу и први је стрелац Лига конференције са шест погодака. Мрежу у италијанском првенству погађао је у четири наврата, док је једном био прецизан у Купу Италије.
Последњи пут Лука је мрежу затресао минулог викенда у тријумфу над Миланом у Серији А, да би нешто касније јавности и самом себи признао да је било рано за њега и Реал.
„Све у Мадриду било је погрешно од почетка. Напустио сам Ајнтрахт превише рано, а када сам стигао у Мадрид, сви рефлектори били су усмерени у мене. Имао сам 21 годину, било је компликовано да се уклопим у најбољи клуб на свету. Била је ту и повреда, корона вирус, имао сам невероватан притисак на себи. Било је то несрећно искуство“, отворио је душу италијанским медијима Лука.
Уследило је повлачење паралеле с актуелном ситуацијом у Фиорентини, где су ствари драстично боље по рођеног голгетера који је са Ајнтрахтом стигао од полуфинала Лига Европе, а укупно је на 93 утакмице постигао 40 голова уз десет асистенција.
„У Фиренци могу да се развијам. Дугујем захвалност Року Комису што ме је довео у Фиорентину. Имамо све што је потребно да освојимо Лигу конференција", закључио је Јовић.
„Љубичасти“ у четвртак играју први меч осмине финала, а ривал је турски Сиваспор. Биће то нова прилика за Јовића да се учврсти на листи најбољих стрелаца у трећем по јачини европском фудбалском такмичењу.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Пикси изненадио Србију – списак од 36 Орлова за лет на ЕП
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Хрват запретио ултиматумом Радоњићу: „Најнижа тачка и рок три месеца“
Драган Џајић Џаја - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Џајић и Видић се обраћају Србији, али ће избећи „директан судар“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала