СПОРТ

Ђоковић открио циљеве, па Американцима дао одговор ком се нису надали

Новак Ђоковић као невакцинисани странац није могао да се такмичи на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију који је у току, али је још једном показао колики је спортсмен. У разговору за Си-ЕН-Ен, Ноле је поручио Американцима да је његов највећи ривал Рафаел Надал, краљ, када је шљака у питању.
Sputnik
Новак је пропустио неколико последњих турнира на бетонској подлози и сада на ред долази земља, односно шљака.
„Штета што нисам могао да играм у Индијан Велсу и Мајамију јер волим те турнире. Имао сам много успеха тамо, али донео сам свесну одлуку и знао сам да постоји ризик да не могу да идем тамо. Тренутно је такво стање, надам се да ће се касније ове године то променити за УС Опен. За мене је то најважнији турнир на тлу америке“, рекао је Ђоковић у интервјуу за Си-Ен-Ен.
Српски тениски ас који је недавно пао на друго место АТП ранг листе с које га је скинуо Карлос Алкарас, потврдио је да ће играти на Мастерсу у Монте Карлу заказаном за 8. април.
„Почиње сезона турнира на шљаци, а лично за мене, то је најизазовнија подлога. Одрастао сам на њом и волим да се такмичим на тим теренима“, изјавио је Новак у интервјуу за Си-Ен-Ен.
Ђоковић се затим осврнуо на приоритете у наставку сезоне. И управо док је причао о амбицијама, уследио је комплимент на рачун највећег ривала Рафаела Надала који је дуго ван терена због проблема с повредом.
„Три највећа приоритета за мене до краја ове године су Ролан Гарос, Вимблдон и УС Опен. Урадићу све што је у мојојо могућности да изградим форму како би она достигла врхунац у Паризу. Јасно је да је Надаљ крај шљаке и да је на тој подлози главни фаворит, без икакве сумње“, рекао је Новак.
Али, кладионице не верују у Надала колико и Новак Ђоковић, с обзиром на то да су недавно објавили квоте за освајача Ролан Гароса, и ту је први на листи Србин, следи Алкарас, па тек на трећем месту Надал.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
СПОРТ
Душан је срушио „Терминатора“ и признао: „Помислио сам, ево га – вратиће се“
СПОРТ
Срби силни на старту Мајамија – Душан послао кући легендарног Британца
Коментар