- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан је срушио „Терминатора“ и признао: „Помислио сам, ево га – вратиће се“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Сјајни српски тенисер Душан Лајовић постарао се за сензацију на старту Мастерса у Мајамију, где је у два сета победио фаворизованог Ендија Марија – 6:4, 7:5. Дуци је после меча признао да је након рибрејка Британца за 5:5 у другом сету помислио да ће се Мари „вратити из мртвих“, што је небројено пута радио у последње време.
Енди Мари је без икакве сумње и дилеме највећи тениски борац међу активним играчима. Са неколико операција и вештачким куком, такмичи се на највишем нивоу, а на све то треба додати чињеницу да ће у мају напунити 36 година.
И поред свега набројеног, у другој половини претходне сезоне и на старту ове, Мари је извојевао неколико невероватних победа после преокрета у маратонским мечевима.
Због таквог стила игре и челичног кука који му је уграђен, Британац је потпуно оправдано понео надимак „Терминатор“.
Управо је Душан Лајовић морао да крчи пут на Мастерсу у Америци преко невероватног и несаломивог Марија. После првог сета који је Дуци добио резултатом 6:4, уследила је велика борба. Брејк Лајовића за 5:4, водио је ка сигурном освајању другог сета и пласману у наредно коло, али је Мари демонстрирао свој челични карактер и узвратио је рибрејком.
На срећу по Душана, уследила су нова два гема за њега и велика победа, крунисана скалпом 52. тенисера света, док је Србин 76. на АТП листи.
На питање новинара по завршетку сусрета да ли је помислио да ће се Мари, по свом добром старом обичају, извући из мат-позиције, након што је вратио брејк за 5:5, Лајовић је одговорио:

„Искрено, помислио сам: 'Ево га, креће поново'. У том тренутку сам мислио да ће опет да се деси исто што је урадио много пута ове године, вратио се у меч када је губио сет и брејк, спашавао меч лопте. У том тренутку сам био у својој глави само да дођем до тајбрејка и имаћу нову шансу. Али, успео сам да га брејкнем на 5:5. Последњи гем сам се такође и ја стегао, али сам успео на неки начин успео да задржим стабилност и он је можда ту последњу лопту погрешио, што не би иначе погрешио. Веома добар меч с моје стране и задовољан сам како сам одиграо“.

Душан Лајовић - Sputnik Србија
Душан Лајовић
Српски тенисер
Наредни ривал српском тенисеру биће Американац Максим Креси, који је био слободан у првом колу.
Њих двојица до сада су одиграли један међусобни дуел, било је то на турниру у Сиднеју где је Креси славио резултатом 6:3, 6:4.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Срби силни на старту Мајамија – Душан послао кући легендарног Британца
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Алкарас се осилио и има поруку за Новака и Надала: „Док сам био повређен, схватио сам...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала