- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби силни на старту Мајамија – Душан послао кући легендарног Британца

© AFP 2023Душан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Мастерса у Мајамију после тријумфа над Ендијем Маријем у два сета - 6:4, 7:5.
Нешто више од сат и по времена игре било је потребно Душану да савлада британског ветерана који је пружио сјајан отпор Србину.
У првом сету се играло егал све до седмог гема, када је Лајовић почистио Британца за брејк без изгубљеног поена. Тај део меча је лако привео крају са 6:4.
У другом сету је Мари заиграо офанзивније, али је Душан у деветом гему први дочекао брејк шансу коју је одмах искористио. Међутим, уместо да заврши посао, дозволио је Британцу да му узврати брејк, па је борба настављена после 5:5.
Нервирао се Мари, кога је у другом сету издао први сервис (око 45 одсто успешности) што је Лајовић знао да искористи. Направио је Србин брејк за ново вођство од 6:5 и потом на свој сервис коначно одрадио оно што је требао раније - да овери пласман у друго коло.
Противник Лајовићу у следећој рунди биће Максим Креси, који је био слободан на старту. До сада су играли само једном, прошле сезоне у Сиднеју када је било 6:3, 6:4 за Американца.
У друго коло Мајамија пласирао се и Ласло Ђере пошто је у првом колу победио Аустралијанца наших корена Александра Вукића у два сета - 6:2, 7:6.
Меч је трајао сат и 45 минута. Вукић је повео са 2:1 у првом сету, а онда је Ђере освојио пет узастопних гемова и добио овај део меча резултатом 6:2. У другом сету играло се гем за гем, а победник је одлучен у тај-брејку, који је припао српском тенисеру резултатом 7:3.
Ђере ће у другом колу играти против Италијана Јаника Синера, који је био слободан у првом колу. Српски и италијански тенисер су одиграли три међусобна дуела у каријери, а Ласло тренутно води са 2:1 у победама.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Алкарас се осилио и има поруку за Новака и Надала: „Док сам био повређен, схватио сам...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала