СПОРТ

Украјина забранила спортистима да се такмиче са Русима и Белорусима

Украјина је званично забранила својим спортистима да се такмиче на догађајима у којима учествују њихове колеге из Русије и Белорусије.
Sputnik
Украјина је забранила својим националним спортским тимовима да се надмећу на олимпијским, параолимпијским и осталим догађајима који укључују такмичаре из Русије и Белорусије, саопштило је у петак министарство спорта те земље.
Уредбу објављену током ноћи на сајту Министарства спорта, потписао је заменик министра Матвиј Бидни, пренела је агенција Ројтерс.
Како је наведено, одлука коју су критиковали чак и украјински спортисти, уследила је пошто је Међународни олимпијски комитет (МОК) изразио незадовољство Кијева јер је дао „зелено светло“ руским и белоруским спортистима да се такмиче под неутралном заставом.
Подсетимо, Украјина је претходно упозорила руководства својих спортских савеза да ће им одузети статус у случају да се њихови спортисти на међународној сцени буду надметали су Русима и Белорусима. Јасно је да је у питању уцена и немогућност избора спортиста да сами доносе одлуке о томе на ком такмичењу ће се борити и представљати своју земљу.
СПОРТ
Рели возач погинуо у Хрватској
СПОРТ
Србија иде на Светско првенство – хероине прегазиле Турску у Београду
Коментар