- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјина забранила спортистима да се такмиче са Русима и Белорусима

© Sputnik / Лола ЂорђевићУкрајинска застава
Украјинска застава - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Украјина је званично забранила својим спортистима да се такмиче на догађајима у којима учествују њихове колеге из Русије и Белорусије.
Украјина је забранила својим националним спортским тимовима да се надмећу на олимпијским, параолимпијским и осталим догађајима који укључују такмичаре из Русије и Белорусије, саопштило је у петак министарство спорта те земље.
Уредбу објављену током ноћи на сајту Министарства спорта, потписао је заменик министра Матвиј Бидни, пренела је агенција Ројтерс.
Како је наведено, одлука коју су критиковали чак и украјински спортисти, уследила је пошто је Међународни олимпијски комитет (МОК) изразио незадовољство Кијева јер је дао „зелено светло“ руским и белоруским спортистима да се такмиче под неутралном заставом.
Подсетимо, Украјина је претходно упозорила руководства својих спортских савеза да ће им одузети статус у случају да се њихови спортисти на међународној сцени буду надметали су Русима и Белорусима. Јасно је да је у питању уцена и немогућност избора спортиста да сами доносе одлуке о томе на ком такмичењу ће се борити и представљати своју земљу.
Крег Брин - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Рели возач погинуо у Хрватској
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Србија иде на Светско првенство – хероине прегазиле Турску у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала