СПОРТ

Србија чека 24 године, а Пикси је на одликовању дао реч: „Даћемо све од себе“

Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, примио је Мајску награду коју Спортски савез Србије традиционално додељује сваке године најзаслужнијими спортистима, спортским савезима, организацијaма стручњацима и новинарима. Том приликом кормилар Орлова дао је реч да ће учинити све да Орлови одлете на Европско првенство.
Sputnik
Југославија и Србија од 2000. године нису били актери завршног турнира Старог континента и јасно је да је императив да тај негативни и предугачки низ буде окончан.
Агонија траје, али је пало обећање, дата је реч...
На свечаности одржаној у великој сали општине Стари Град у присуству министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића, највеће друштвено-спортско признање у Србији, селектору Орлова уручио је председник Спортског савеза Давор Штефанек.
„Желео бих да се захвалим Спортском савезу Србије, председнику Штефанеку и свима који су ми указали част и доделили ми ово престижно признање. Мајска награда има велику традицију и осетио сам и прошле године шта значи бити међу лауреатима. Свака награда мене и моје играче обавезује да будемо још бољи. Трудићемо се и даље да будемо на висини задатка и великих очекивања фудбалске Србије. Наредни циљ је да после 24 године паузе изборимо пласман на завршни турнир Европског првенства и даћемо све од себе да то и остваримо“, рекао је по завршетку свечаности Драган Стојковић.
Подсетимо, Фудбалски савез Србије је прошле године добио Мајску награду као најуспешнија спортска организација у земљи.
Србија није била на Европском првенству још од 2000. године када је турнир одржан у Белгији и Холандији.
Уследили су неуспеси после тога, јер национални тим није отишао на ЕП у Португалији, није нас било 2008. у Аустрији и Швајцарској, као ни Украјини и Пољској 2012. Уследио је фијаско на путу ка Француској четири године касније, баш као и 2020. године када смо на Маракани елиминисани од Шкотске после слабијег извођења пенала.
Пиксијеви Орлови тренутно су први у квалификационој групи Г са максималних шест бодова из два меча. Пала је Литванија на стадиону Рајко Митић (2:0), а после тога и Црна Гора у Подгорици, када је двоструки стрелац био Душан Влаховић.
СПОРТ
„Случај Колубара“ добио нову димензију – укључило се тужилаштво, прети се Лозаном
СПОРТ
Лукине сузе као знак да ништа није како треба /видео/
Коментар