СПОРТ

Новаков турнир се званично сели у Румунију

Као што је Новак Ђоковић раније најавио Србија опен неће више имати лиценцу за одржавање у Београду, или као што је био случај ове године у Бањалуци, већ се турнир сели у Румунију. Информацију је потврдио организатор турнира Јон Циријак.
Sputnik
Турнир који је у протекле три године привлачио велики број тениских имена, а који је освајао и Новак Ђоковић више се неће одржавати у Србији бар не наредне године због истека лиценце.
„Одушевљен сам што могу да откријем да ћемо од 2024. вратити турнир из Београда у Букурешт“, објавио је Јан Циријак, организатор турнира иначе бивши тенисер.
Турнир 250 серије најпре се играо у Будимпешти када је избила пандемија због корона вируса. Румунски тениски менаџер ступио је тада у контакт са Ђоковићем и одлучио је да изнајми лиценцу.
Србија опен одржавао се две године у Београду, поред Новака шампионски трофеј подигао је и Андреј Рубљов, а потом је одлучено да се ове године игра у Бањалуци где је то трофеја дошао српски тенисер Душан Лајовић.
СПОРТ
Маша преко Украјинке до бронзе на Европском првенству
Већ тада Новак је најавио да се следеће године турнир вероватно неће играти у Београду и Бањалуци, али да ће он са својом породицом радити на томе да у наредном периоду поново врати турнир.
Србија опен први пут је био одржан 2009. године, а у претходне три године од АТП организације турнир је добијао високе оцене.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
СПОРТ
Вимблдон кроз историју: Новак не би играо до финала – а ривал би му био свештеник
СПОРТ
Од мржње до пријатељства и сарадње – Кирјос уз Ђоковића: „Време је!“
СПОРТ
Вимблдон чува традицију: Новак на терен излази пре свих
Коментар