СПОРТ

Не помаже ни Тијана – Србија „прокоцкала“ победу и узда се у математику

Одбојкашице Србије остаће по свој прилици без пласмана на Фајнал-ејт Лиге нација после пораза од Доминиканске Републике, у драми и борби од пет сетова 3:2, (22:25, 25:15, 23:25, 25:19, 15:10). Иако су српске грације водиле 2:1, на крају су поражене и сада се уздају у математику и кикс директних конкурената, што је мало вероватно.
Sputnik
Европске и светске првакиње појачане најбољом одбојкашицом света Тијаном Бошковић почеле су да нижу победе у Лиги нација, али се онда догодио изненађујући пораз од Доминиканки.
Водила је Србија, имала све у својим рукама - карту за одлазак на завршни турнир у Тексасу, да би уследио велики број грешака који је одвео у пораз.
Тијана је врхунски одрадила свој део посла, постигла је чак 31 поен, али је промашивала у завршници што је јасна последица умора од напорне сезоне. Није могла више од тога, а није ни Србија могла да избегне пораз од незгодних Доминиканки, које су претходно после преокрета савладале Кину.
СПОРТ
Маша преко Украјинке до бронзе на Европском првенству
Управо се Србија уздала да би Кина могла да киксне и тако да остави изабранице Ђованија Гвидетија у игри за пласман на Фајнал-ејт, али се то није догодило. Кинескиње су рутински изашле на крај са Јужном Корејом 3:1 (25:13, 25:21, 21:25, 25:15), чиме су додатно смањене шансе Србије.
Један од начина јесте да Јапан изгуби од Тајланда, у мечу у коме је апсолутни фаворит, а сусрет је заказан за суботу од 15 часова и 30 минута. Тешко је и нереално очекивати да ће фаворити нанизати поразе у одлучујућа два кола, док је Србији остао још један меч са Бугарском у ноћи између суботе и недеље (пола четири ујутру).
Јасно је да Србију само математика одржава у животу, те ће завршница Лиге нација по свој прилици протећи без Тијане Бошковић, Маје Огњеновић и осталих звезди наше, европске и светске одбојке.
Српкињама је пресудила Гаила Лопес Гонзалес која је испоручила 26 поена, од чега три ас ударца, а за поен ефикаснија од ње била је Елизабет Мартинес. Упркос победи, и Доминиканска Република је завршила такмичење.
У табору Србије, уз поменуту Тијану Бошковић која је имала 31 поен, двоцифрене су биле још Александра Узела и Мина Поповић са по 10 поена.
СПОРТ
Наставља се потоп Србије на великим такмичењима
СПОРТ
НБА хаос: Далас верује у „отписани тандем“, Денвер се осипа, Голден Стејт „закључао“ Грина
Коментар