СПОРТ

„Нивелација“ по лондонским правилима – наравно, на Ђоковићеву штету

Новак Ђоковић је после коначне стабилизације временских прилика у Лондону постао нова жртва неспособности организатора Вимблдона да се суоче са већ традиционалним проблемом кише током најпрестижнијег турнира у свету тениса.
Sputnik
Киша је направила хаос током прва три дана Вимблдона, организатори чак ни на теренима који су опремљени покретним кровом нису желели да га користе, „како не би рушили традицију играња на отвореном“, што је Ђоковић осетио већ у првом колу, уз већ чувено сушење траве пешкирима и феновима.
Играчи попут Хамада Међедовића своје мечеве су играли и по три дана, Александар Зверев није стартовао свој дуел првог кола док је треће већ било на помолу, а Ђоковић је из свега изашао релативно неоштећен.
Све до трећег кола.
СПОРТ
Српкиња за наставак најлепше бајке на Вимблдону
Ђоковић је свој дуел са Стеном Вавринком стартовао тек око 21.30, уместо најављених 18.00, што је био последњи меч у Новаковом делу жреба.
Да ствари око „нивелације“ распореда буду још бизарније, Ђоковић је први из свог дела жреба стигао у треће коло, али је изашао последњи.
Ђоковић ће у осмини финала у недељу играти против Хуберта Хуркача и биће веома занимљиво видети у који термин ће организатори сместити тај дуел.
Подсетимо, Новак Ђоковић је без већих проблема успео да изађе на крај са старим ривалом Стеном Вавринком, ког је елиминисао у три сета резултатом 6:3, 6:1, 7:6 у мечу који је трајао два сата и 10 минута.
СПОРТ
Новак није могао да прећути: „Шта је проблем?“
СПОРТ
Ђоковић експрес – бржи од „полицијског часа“, јачи од Вавринке и публике!
Коментар