СПОРТ

Заслужена награда за Српкињу и Руса

На АТП И ВТА листи нема никаквих промена јер је Вимблдон још увек у току, али на оној која ће изаћи наредног понедељка видећемо огроман скок Наталије Стевановић, српске тенисерке, као и Романа Сафијулина, руског тенисера.
Sputnik
Једно од највећих изненађења овогодишњег Вимблдона је Наталија Стевановић која је преко квалификација стигла до трећег кола када је после велике бобре и сјајног отпора елиминисана од Петре Квитове, двоструке шампионке Гренд слема на трави.
Заслужено Српкиња је зарадила велики број бодова и тако се на ВТА листи попела за 81 место што ће и званично бити објављено у понедељак.
Наталија је на Вимблдон стигла као 225. на свету, а успех на енеглској трави донео јој је скок на 144. позицију на ВТА листи што је уједно и њен највећи успех у каријери.
Русија такође може да се радује поводом нове листе, у овом случају АТП јер је Роман Сафијулин такође направио велико изненађење пласманом у четвртфинале Вимблдона.
У зависности од тога шта уради против Јаника Синера Сафијулин ће знати колики га напредак на АТП листи чека, али оно што је сигурно је да ће Рус скочити за најмање 49 места.
Пројектована му је 43. позиција, али би ново изненађење односно пласман у полуфинале могао да му донесе још боље место.
СПОРТ
Наталија, хвала ти!
СПОРТ
Лудост или традиција? Какво је то правило које је прекинуло меч Новака и Хуркача
СПОРТ
Енглези је опет провоцирали, Белорускиња узвратила: „Звижди ми пијана гомила“
Коментар