СПОРТ

Олга се предала „срећној“ Рускињи

Српска тенисерка Олга Даниловић елиминисана је у првом колу турнира у Палерму после предаје у мечу са Рускињом Софијом Лансер. Било је 6:3 на крају првог сета за противницу, када је наша играчица морала да јој стисне руку јер није имала снаге да игра на врућини овог поподнева.
Sputnik
Олга је првобитно требало да укрсти рекете са домаћом играчицом Лукрецијом Стефанини, али је Италијанка предала меч због повреде десног рамена. Шансу је добила Рускиња Софија Лансер, као „лаки лузер“ и доживела један од најузбудљивијих тренутака у каријери.
Наиме, Рускиња је само два сата пре старта меча са Даниловићевом добила информацију да ће ипак играти у првом колу иако је испала у квалификацијама, а потом је дочекала и да јој се Српкиња преда због здравствених проблема.
Први и једини сет је обиловао брејковима, а чак шест од девет гемова окончани су губитком сервиса неке од играчица, више на штету Српкиње.
Даниловићева је затражила медицински тајм-аут код резултата 3:2 за противницу, јер јој се због врућине завртело у глави, али се вратила на терен после вишеминутне паузе у којој су јој лекари мерили притисак и покушавали да освеже ледом и пешкирима.
Кључан детаљ десио се у осмом гему када је после још једног брејка, Рускиња на свој сервис повела са 5:3, а затим још једном одузела сервис Олги за коначних 6:3. Био је то уједно и знак да Даниловићева не треба да ризикује па је предала меч.
Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је на старту турнира у Гштаду, пошто је изгубио од квалификанта Аустријанца Филипа Мишолића са 7:6, 7:6.
СПОРТ
Обрадовић за Спутњик о историјском финалу: „Новак је изгубио, али је добио изазов“
СПОРТ
Алкарас открио ко му је помогао да победи Новака: „Радио сам све што ми је Мартина говорила“
СПОРТ
Мира им тек неће дати мира: „Експлозија“ мале Рускиње на великој сцени
Коментар