- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга се предала „срећној“ Рускињи

© AP Photo / Christophe EnaОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Српска тенисерка Олга Даниловић елиминисана је у првом колу турнира у Палерму после предаје у мечу са Рускињом Софијом Лансер. Било је 6:3 на крају првог сета за противницу, када је наша играчица морала да јој стисне руку јер није имала снаге да игра на врућини овог поподнева.
Олга је првобитно требало да укрсти рекете са домаћом играчицом Лукрецијом Стефанини, али је Италијанка предала меч због повреде десног рамена. Шансу је добила Рускиња Софија Лансер, као „лаки лузер“ и доживела један од најузбудљивијих тренутака у каријери.
Наиме, Рускиња је само два сата пре старта меча са Даниловићевом добила информацију да ће ипак играти у првом колу иако је испала у квалификацијама, а потом је дочекала и да јој се Српкиња преда због здравствених проблема.
Први и једини сет је обиловао брејковима, а чак шест од девет гемова окончани су губитком сервиса неке од играчица, више на штету Српкиње.
Даниловићева је затражила медицински тајм-аут код резултата 3:2 за противницу, јер јој се због врућине завртело у глави, али се вратила на терен после вишеминутне паузе у којој су јој лекари мерили притисак и покушавали да освеже ледом и пешкирима.
Кључан детаљ десио се у осмом гему када је после још једног брејка, Рускиња на свој сервис повела са 5:3, а затим још једном одузела сервис Олги за коначних 6:3. Био је то уједно и знак да Даниловићева не треба да ризикује па је предала меч.
Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је на старту турнира у Гштаду, пошто је изгубио од квалификанта Аустријанца Филипа Мишолића са 7:6, 7:6.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Обрадовић за Спутњик о историјском финалу: „Новак је изгубио, али је добио изазов“
Мартина Навратилова - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Алкарас открио ко му је помогао да победи Новака: „Радио сам све што ми је Мартина говорила“
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Мира им тек неће дати мира: „Експлозија“ мале Рускиње на великој сцени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала