СПОРТ

Осветнички плес у Мадриду /видео/

Данте Егзум вратио се у Мадрид из ког је прошлог пута отишао уз помоћ штака. Бивши кошаркаш Партизана, сада у дресу Даласа, показао је своје умеће, а посебно се истакла блокада над Џананом Мусом.
Sputnik
За кратко време у Партизану Данте Егзум постао је један од миљеника навијача, а временом је и на паркету био све бољи. Његове партије вредне су биле НБА утакмица па је тако Аустралијанац отишао у Далас, а онда је са овим клубом морао да се врати на „место злочина“.
На утакмици Партизана и Реал Мадрида прошле године дошло је до сукоба играча, а најдебљи крај извукао је Егзум кога је Гершон Јабуселе рвачким захватом оборио на под. Сада је Аустралијанац, али крајње спортски „показао зубе“ не само Јабуселеу већ целом Реал Мадриду.
Краљевски клуб је у пријатељској утакмици победио Далас, међутим о једном потезу Аустралијанца прича се више него о Реаловој победи.
Џанан Муса залетео се ка кошу, прошао је једног противничког играча и таман када се спремао да закуца Данте је извео невероватну блокаду.
Можда ће се ово свидети навијачима Партизана“, писало је у објави кошаркашког портала „Јурохупс“.
Егзум је утакмицу завршио са 13 поена и осам асистенција, а по броју поена меч је обележио Факундо Кампацо, аргентински кошаркаш који је прошле сезоне наступао за Црвену звезду.
Кампацо је убацио 20 поена, уписао шест скокова и осам асистенција, а само у последњој деоници дао је 14 поена. После ове пријатељске утакмице дефинитивно ће код навијача Партизана и Звезде бити носталгије и туге што двојица кошаркаша нису више део њихових тимова.
СПОРТ
Нуркић „показао зубе“ Јокићу – Денвер добио нову звезду
СПОРТ
Евролигаш бољи од НБА екипе – Егзум одличан, славље Кампацовог Реала
СПОРТ
„Звезда је сила – има тим за плеј-оф Евролиге“
Коментар