- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Осветнички плес у Мадриду /видео/

© AP Photo / Kamran JebreiliДанте Егзум
Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Данте Егзум вратио се у Мадрид из ког је прошлог пута отишао уз помоћ штака. Бивши кошаркаш Партизана, сада у дресу Даласа, показао је своје умеће, а посебно се истакла блокада над Џананом Мусом.
За кратко време у Партизану Данте Егзум постао је један од миљеника навијача, а временом је и на паркету био све бољи. Његове партије вредне су биле НБА утакмица па је тако Аустралијанац отишао у Далас, а онда је са овим клубом морао да се врати на „место злочина“.
На утакмици Партизана и Реал Мадрида прошле године дошло је до сукоба играча, а најдебљи крај извукао је Егзум кога је Гершон Јабуселе рвачким захватом оборио на под. Сада је Аустралијанац, али крајње спортски „показао зубе“ не само Јабуселеу већ целом Реал Мадриду.
Краљевски клуб је у пријатељској утакмици победио Далас, међутим о једном потезу Аустралијанца прича се више него о Реаловој победи.
Џанан Муса залетео се ка кошу, прошао је једног противничког играча и таман када се спремао да закуца Данте је извео невероватну блокаду.
Можда ће се ово свидети навијачима Партизана“, писало је у објави кошаркашког портала „Јурохупс“.
Егзум је утакмицу завршио са 13 поена и осам асистенција, а по броју поена меч је обележио Факундо Кампацо, аргентински кошаркаш који је прошле сезоне наступао за Црвену звезду.
Кампацо је убацио 20 поена, уписао шест скокова и осам асистенција, а само у последњој деоници дао је 14 поена. После ове пријатељске утакмице дефинитивно ће код навијача Партизана и Звезде бити носталгије и туге што двојица кошаркаша нису више део њихових тимова.
Мајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Нуркић „показао зубе“ Јокићу – Денвер добио нову звезду
Кошаркаш Партизана Данте Егзум  - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Евролигаш бољи од НБА екипе – Егзум одличан, славље Кампацовог Реала
Шабаз Нејпир - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
„Звезда је сила – има тим за плеј-оф Евролиге“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала