СПОРТ

Надалов пад у Паризу за Новаков нови рекорд /фото/

Пораз Рафаела Надала у првом колу Ролан Гароса и победа Новака Ђоковића довели су до тога да највећи свих времена обори још један рекорд и испише историју. Наиме, српски и светски број један постао је играч са највише победа, који никада није испао на старту Отвореног првенства Француске.
Sputnik
Рафа Надал је апсолутни владар Ролан Гароса са 14 освојених титула, Новак их за сада има три, али је пораз Шпанца од Немца руског порекла Александра Зверева утицао да Ђоковић заседне на чело вечне листе по броју највише победа и без пораза у првом колу у Паризу.
СПОРТ
Србија је у полуфиналу, а творац успеха поручује: „Скромни и понизни“
Тријумф Новака над домаћим играчем Пјером Игом Умбером у три сета за два и по сата, био је јубиларни 20. узастопни Ђоковића у Паризу, где се такмичи од давне 2005. године и од тада је увек успевао да преброди прву рунду.
Надал је свој импресивни низ прекинуо ове године после дуела са Зверевим, док је после Ђоковића са учинком 20-0 следи Американац Брајан Готфрид са учинком 13-0, трећи је Андре Гомез који има 12 победа, без пораза.
Када је у питању пензионисани легендарни Швајцарац Роџер Федерер, он је чак три пута испадао у првом колу. Било је то 1999, 2002. и 20023. године.
Новак Ђоковић ће јуриш ка трећем колу започети данас око 15 часова, његов меч је трећи на програму централног стадиона „Филип Шатрије“, а ривал му је Шпанац Роберто Карбаљес Баена.
СПОРТ
Ништа од сензације у Паризу – Пољакиња „преживела“ Осаку
Коментар