- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ништа од сензације у Паризу – Пољакиња „преживела“ Осаку

© AP Photo / Aurelien MorissardИга Швјонтек
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Пољска тенисерка Ига Швјонтек добила је практично изгубљен меч у другом колу Ролан Гароса против Наоми Осаке – 7:6, 1:6, 7:5, који је трајао два сата и 57 минута.
Мало је недостајало да се догоди први већи шок у Паризу догодио и то већ у другом колу у конкуренцији жена. Имала је Наоми Осака 5:3 у трећем сету и отворен терен при вођству 30:15, да би из форхенда погодила само мрежу, затим и меч лопту коју није искористила.
После тога уследило је дословце "васкрснуће" прве тенисерке света Иге Швјонтек.
Јапанка Осака, која се због велике паузе, што због проблема са анксиошношћу и депресијом, што због чињенице да је постала мајка, пре нешто мање од годину дана, срозала на 134. позицију ВТА ранг-листе, добро је намучила најбољу на свету.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Ђоковић сазнао кад ће на „шљакање“
Наоми је у меч ушла без превеликог респекта за прву на свету која је страх и трепет за многе.
Није марила за то Јапанка, која је храбро ушла у меч и већ у првом сету, који је на крају изгубила, и то после тајбрејка, пружила је жесток отпор.
А, онда је заиграла атомски тенис који је оставио у чуду чак и велику Игу Швјонтек.
Већ на старту другог сета дупли брејк и две потврде за огромних 4:0, а онда први гем за Пољакињу. Испоставиће се да је то било све у другом сету, који је Наоми Осака добила резултатом 6:1 за нестварних 28 минута.
Уследио је трећи, уједно и одлучујући сет. Осака је била сигурна на сопствени сервис гем, затим је већ у другом "украла" сервис Иги, да би уследила потврда. Повела је Јапанка затим и 3:0, Ига је била на ивица амбиса, што се посебно може рећи при вођству 5:3 и 30:15 на њен сервис.
Ипак, једна кардинална грешка, испоставиће се, да ће скупо коштати Јапанку. Ига је успела да "поништи" брејк заостатка - 4:5, и да освоји наредна два гема, самим тим да прође у треће коло Ролан Гароса.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Рус као „брзи воз“ у Паризу – Олга „померена“ за сутра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала