СВЕТ

Клуни тврди да његова Фондација не планира прогон руских новинара

Амерички глумац Џорџ Клуни демантовао је изјаву једног од сарадника „Фондације Клуни за правду“, према којој организација планира да од Европске уније и Међународног кривичног суда захтева издавање налога за хапшење руских новинара који се налазе у иностранству.
Sputnik
„Што се тиче недавних саопштења о руским новинарима неко је у нашој фондацији погрешио. Ја сам син новинара. Ми у Фондацији Клуни никада не бисмо прогонили новинаре, чак иако са њима нисмо сагласни“, наводи се у објави глумца на страници Фондације на друштвеној мрежи „Икс“.
Претходно, директор за правна питања фондације Ана Неистат изјавила је да ће Фондација холивудског глумца Џорџа Клунија и његове супруге Амал тражити издавање тајних налога за хапшење руских новинара у Европи.
Она је додала да такви налози још увек нису издати, као и да нису именовани новинари над којима је планирано кривично гоњење.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је намера Фондације брачног пара Клуни да тражи хапшење руских новинара у иностранству суманута, док портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова истиче да се ради о политички мотивисаној хајци.
РУСИЈА
„Политичка хајка“: Захарова о иницијативи Фондације Џорџа Клунија за хапшење руских новинара
Погледајте и:
Коментар