- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Клуни тврди да његова Фондација не планира прогон руских новинара

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Уђи у базу фотографијаАмерички глумац Џорџ Клуни
Амерички глумац Џорџ Клуни - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Амерички глумац Џорџ Клуни демантовао је изјаву једног од сарадника „Фондације Клуни за правду“, према којој организација планира да од Европске уније и Међународног кривичног суда захтева издавање налога за хапшење руских новинара који се налазе у иностранству.
„Што се тиче недавних саопштења о руским новинарима неко је у нашој фондацији погрешио. Ја сам син новинара. Ми у Фондацији Клуни никада не бисмо прогонили новинаре, чак иако са њима нисмо сагласни“, наводи се у објави глумца на страници Фондације на друштвеној мрежи „Икс“.
Претходно, директор за правна питања фондације Ана Неистат изјавила је да ће Фондација холивудског глумца Џорџа Клунија и његове супруге Амал тражити издавање тајних налога за хапшење руских новинара у Европи.
Она је додала да такви налози још увек нису издати, као и да нису именовани новинари над којима је планирано кривично гоњење.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је намера Фондације брачног пара Клуни да тражи хапшење руских новинара у иностранству суманута, док портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова истиче да се ради о политички мотивисаној хајци.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
РУСИЈА
„Политичка хајка“: Захарова о иницијативи Фондације Џорџа Клунија за хапшење руских новинара
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала