Одбијен предлог за оснивање анкетног одбора о хеликоптеру

© AFP 2023 / STR / AFPДелови хеликоптера који се срушио код аеродрома Никола Тесла
Делови хеликоптера који се срушио код аеродрома Никола Тесла - Sputnik Србија
Пратите нас
Владајућа већина у Скупштини Србије одбила је предлог опозиционе Демократске странке да се расправља о оснивању анкетног одбора који би утврдио околности пада војног хеликоптера 13. марта, када је погинуло седморо људи.

Посланица ДС  Гордана Чомић, која је парламенту и предложила ту тачку, рекла је да демократе неће одустати од тог предлога и да ће га поново предложити на наредној седници парламента, првој после 24. априла.

Она је новинарима у Скупштини Србије казала да је основни разлог за одбијање предлога демократа незнање о владавини права.

Детаљи пада хеликоптера - Sputnik Србија
Криви и посада и команда

„Владајућа већина је одбила да стави на дневни ред формирање анкетног одбора којим би се у парламенту испитале све околности те несреће“, рекла је Гордана Чомић и додала да владајућа већина не жели да користи основне постулате владавине права.

Срушио се хеликоптер који је превозио бебу - Sputnik Србија
Ко хоће да заташка удес хеликоптера

Хеликоптер је пао 13. марта увече, током акције превожења животно угрожене бебе у Београд. О узроцима трагедије изјасниле су се две војне комисије чији су налази предати надлежном тужилаштву.

Скупштина Србије данас је започела нову, четврту седницу пролећног заседања, на којој се расправља о обавезној вакцинацији против заразних болести.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала