Младеновић разрешен функције председника ИО ДСС-а

© Фото : BeoinfoЗаменик градоначелника Београда (ДСС) Андреја Младеновић
Заменик градоначелника Београда (ДСС) Андреја Младеновић - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић разрешен је данас функције председника Извршног одбора Демократске странке Србије, одлучило је Председништво ДСС-а.

Како се наводи у саопштењу, Младеновић је на седници Председништва ДСС-a разрешен те страначке функције апсолутном већином гласова. 

„Одлука је донета са циљем подизања квалитета тимског рада и убрзавања решавања организационих проблема странке“, пише у саопштењу. 

Наводи се да је за мандатара за састав новог Извршног одбора одређен члан Председништва ДСС-а и председник општине Велика Плана Дејан Шулкић. 

Председништво ДСС-а је, како се наводи, дало сагласност да се Српски отаџбински фронт, на чијем је челу Синиша Ковачевић, прикључи патриотском блоку, а та одлука Председништва биће упућена Главном одбору на потврђивање.

Младеновић: Пуч у ДСС-у

Андреја Младеновић изјавио је данас да је одлуком Председништва ДСС-а о његовом разрешењу са функције председника Извршног одбора извршен пуч у странци, јер је грубо прекршен Статут ДСС-а и доведен у питање опстанак странке.

Санда Рашковић - Ивић - Sputnik Србија
ДСС у коалиционом вртлогу

„На овај начин је извршен пуч у странци, преузета апсолутна власт Председништва и председника странке, прекршен Статут и ДСС-а доведена у ситуацију, у којој се од свог оснивања није налазила“, рекао је Младеновић Танјугу.

Он је оценио да се на тај начин доводи у питање и опстанак странке и њено функционисање.

Младеновић, који је присуствовао седници Председништва на којој је разрешен, каже да је једино тражио да се у најкраћем року закаже седница Главног одбора на којој би се расправљало о раду Извршног одбора, наводећи да не бежи од те расправе.

„То је нормална и демократска процедура, али је очигледно да ми у овом тренутку немамо демократију у странци и да се грубо крши Статут и да ће то довести у питање заиста функционисање свих органа странке“, рекао је Младеновић.

Санда Рашковић - Ивић - Sputnik Србија
Санда Рашковић Ивић остаје на челу ДСС

Упитан да ли размишља да напусти ДСС, Младеновић каже да ће се борити и даље и да ће тражити од чланова Главног одбора да се закаже седница тог органа.

„Очигледно је да оваква одлука и кршење статута представља покушај да се странка преузме мимо оних који су странку оснивали и који су у њој толико дуго и да се на тај начин станка уведе у једно ванредно стање“, навео је он.

На питање да ли ће Градски одбор ДСС Београд, чији је председник, расправљати о изласку ДСС-а из градске власти, што тражи председница странке Санда Рашковић Ивић, Младеновић је рекао да таква одлука није донета, наводећи да је Председништво пре месец дана одлучило да ниједан општински и градски одбор пре избора не излази из локалних власти у којима тренутно учествује.

„Председница је излазила у јавност мимо одлука органа странке, износила ставове које је после правдала својим личним ставом што је потпуно невероватно, а притом је сама предложила и учествовала у тој одлуци Председништва“, рекао је Младеновић, који је заменик градоначелника Београда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала