Извештај о МХ17 нико није видео јер нема доказа против Русије

© REUTERS / Maxim ZmeyevМесто пада авиона „боинг 777“ компаније „Малезија ерлајнс“
Место пада авиона „боинг 777“ компаније „Малезија ерлајнс“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Америка жели да оптужи Русију за пад „боинга“ у близини Доњецка и спремне су на све да то постигну, сматра амерички политиколог Пол Крејг Робертс.
Савет безбедности УН - Sputnik Србија
Русија: Политизована иницијатива о суду за МХ-17

„Извештај о резултатима истраживања пада МХ17 још увек није објављен. Шта нам то говори? Сматрам да чињенице које су истражитељи добили не одговарају пропаганди која за све окривљује Русију. Уверен сам да би, када би постојали и најмањи докази о одговорности Москве, извештај одавно био објављен“, убеђен је амерички аналитичар.

Пол Крејг Робертс подсећа да је само Русија предала истрази све податке које је поседовала. САД одбијају да објаве информације које су добиле од америчких сателита који су се налазили изнад авиона у тренутку његовог уништења. Украјина не објављује разговор пилота са украјинским диспечерима који су усмерили авион у зону борбених дејстава.

Резултати истраге се не приказују јавности, док се у медијима просипају информације по којима одговорност за катастрофу, наводно, сноси Русија. У исто време се у УН активно пропагира идеја стварања трибунала за пад авиона.

„Вашингтон може да блокира извештај, али га не може у потпуности фалсификовати. Управо из тог разлога Американци намећу идеју међународног трибунала УН, у нади да ће на тај начин добити то што они хоће“, закључује амерички политиколог.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала