Европски тим за борбу против пропаганде ускоро почиње са радом

© Фото : Flickr/ Flash.proЗапад почиње пропагандни рат против Русије
Запад почиње пропагандни рат против Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Тим ЕУ за борбу против пропаганде почеће са радом у септембру, саопштила је Катрин Реј, званична представница шефице дипломатије ЕУ Федерике Могерини.
Ботовање се појавило од како су се појавили и компјутерски вируси. Првобитно се ботовање користило за решавање тешких  математичких операција, а користиле су га и владе страних држава. - Sputnik Србија
НАТО пропаганда од Шумадинца прави бота

„Што се тиче овог питања, према мартовским закључцима Европског савета о стратегији комуникације у ’Источном партнерству‘, створили смо тим у оквиру Европске спољнополитичке службе, који ће почети са радом у септембру. Он у потпуности функционише“, рекла је Рејева, одговарајући на питање када ће почети да ради тим за борбу против пропаганде.

Лидери ЕУ су у марту наложили Могеринијевој да до јунског самита припреми план борбе против „руских дезинформација“ о конфликту у Украјини. Могеринијева је раније изјавила да Европска унија ради на стратешкој комуникацији како би се супротставила „пропаганди на руском језику“, не само у региону ’Источног партнерства‘ и у Русији већ и у ЕУ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала