Сексуална робиња убила команданта ИД

© AFP 2023 / SAFIN HAMEDИрачка девојка језидске националности
Ирачка девојка језидске националности - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирачанка се осветила команданту Исламске државе, који ју је приморао на сексуално ропство, тако што га је убила у близини града Мосула.
Жене на улици - Сана - Sputnik Србија
Колико коштају сексуалне робиње Исламске државе

Жена је убила вишег команданта Исламске државе званог Абу Анас три месеца након што је приморао да се уда за неколико мушкараца под његовом командом, рекао је Саид Мамузини, портпарол Курдистанске демократске странке за „Сумарија“ телевизију.

Према Мамузинију, командант је убијен у суботу у округу Тал Роман, западно од Мосула, града који су заузели милитанти Исламске државе.

Нема информација како је џихадиста убијен и шта се десило са женом, која је, према неким извештајима, припадница Јазида — курдске мањине.

Ирачка девојка језидске националности - Sputnik Србија
Бизнисмен спасава сексуалне робиње од ИД

Према агенцији АБНА, извештај је објављен неколико дана након што је одређени број жена, неирачанки, пребачен у Мосул како би биле сексуалне робиње, по директном наређењу лидера Исламске државе Абу Бакра ел Багдадија.

Ово није први случај отпора жена Исламској држави. У августу, милитанти ИД саопштили су да су погубили 15 жена у Газлани бази близу Мосула, након што су одбиле да се удају за терористе. Из истог разлога, 19 жена је погубљено у јулу.

Мосул, други по величини град у Ираку, под контролом је Исламске државед од јуна 2014. Џихадисти су успоставили неколико тржишта сексуалним робљем, где се продају заробљене припаднице Јазида, хришћанке и Шиа жене.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала