Вучић: Србија треба много да учи од Запада

© Tanjug / Раде ПрелићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија полако али сигурно излази из кризе и рецесије, и то ће нам омогућити да чврсто идемо у Европску унију, али и да чувамо традиционално добре односе са Русијом, Кином, Индијом и другим земљама, изјавио је премијер Александар Вучић. Дефицит буџета у септембру био је три милијарде динара, шест пута мањи него што је планирано, истакао је Вучић.

Александар Вучић је на предавању „Српска држава између Истока и Запада“ на Правном факултету, рекао да наша земља треба да иде у Европску унију јер имамо много тога да научимо, али и како бисмо могли да направимо систем, преноси Танјуг.

Александар Вучић приликом постављања камена темељца за пројекат Београд на води - Sputnik Србија
Вучић: Америка да заврши посао на Западном Балкану

Говорећи о потреби одржавања традиционално добрих односа са Истоком, Вучић је рекао да смо показали свој однос према Русији јер једини нисмо увели санкције због украјинске кризе, без обзира на притиске којих је било.

„Србија треба много да учи од Запада“, рекао је Вучић, али и нагласио да од Истока треба да узме ту врсту слободе и ширине коју Запад због процедура које има није дозвољавао.

Вучић је рекао да се, када неко пита да ли сте за Европу, то нажалост своди на бесмислено политичко питање „јеси ли за Европску унију или не“.

Србија, како је навео, треба да тежи великом раду, бољитку и напретку и прихватању савремених технологија, и то је важно јер, како каже, заостаје у ономе што је најважније — у економском развоју.

Вучић је рекао да код нас марљивост никада није била довољно цењена врлина, за разлику од протестантског света.

Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Русија никада не би ништа тражила од Србије

Премијер је указао да се ове године догодио покушај притисака да се Срби прогласе за геноцидан народ и да је Србија смела да се „испрси“ и није имала због тога последице, као и да је једна чланица ЕУ једнострано увела санкције нашој земљи и извршила економску агресију.

То је, како је навео, био први пример да је Европска комисија стала на страну државе која није чланица у сукобу са једном чланицом ЕУ.

„Државу морате да чувате, да доносите тешке одлуке, да три пута размислите пре него што пресечете и да доносите закључке на мудар начин“, рекао је Вучић, ексклузивно саопштавајући студентима да је дефицит буџета у септембру био три милијарде динара, односно да је био шест пута мањи него што је планирано.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала