Лавров: Нећу избегавати сусрет са Чавушоглуом у Беoграду

© МИП РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас да на састанку Савета министара ОЕБС-а у Београду неће избегавати да се сусретне са својим турским колегом Мевлутом Чавушоглуом, што захтева Анкара.
Министри иностраних послова Русије и Турске, Сергеј Лавров и Мевлут Чавушоглу - Sputnik Србија
Шанса за сусрет Лаврова и Чавушоглуа

Он је подсетио да је дан након обарања руског авиона разговарао са Чавушоглуом и да „том приликом није чуо ништа ново“, само оно што је већ званични став Анкаре, а то је оправдавање турске акције.

„Тренутно турска страна настоји да организује наш сусрет на састанку ОЕБС-а у Београду. Ми нећемо бежати од тог сусрета, послушаћемо шта има да нам каже господин Чавушоглу. Можда ће рећи нешто ново, за разлику од оног што се јавно говори“, истакао је Лавров.

Београд је од сутра центар светске дипломатије у једном од најбурнијих периода у међународним односима од завршетка Хладног рата.

На скуп Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), који ће означити крај једногодишњег председавања Србије овој организацији, долази четрдесет министара спољних послова и 1.500 чланова делегација, укључујући главне актере криза које потресају Блиски исток и озбиљно угрожавају европски континент.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала