РТ и Спутњик изненадили уљуљкане западне медије

© Sputnik / Alexei Danichev / Уђи у базу фотографијаРадио Спутњик
Радио Спутњик - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је ухватила последњи воз да покаже свету оно што јесте, да успостави баланс у информисању у односу на оно што се условно зове западна медијска машинерија, каже за Спутњик редитељ и теоретичар у области масовних комуникација и професор на факултету за медије и комуникације Станко Црнобрња.
Америчка пропаганда - Sputnik Србија
Ако затворимо РТ и Спутњик, зашто не и Би-Би-Си?

„Русија је успела да успостави баланс и подигне извештавање и медијско истраживање на један виши ниво, јер се западна матрица већ мало излизала, већ је постала типична и прилично провидна“, сматра Црнобрња.

Он указује да је било неопходно да се појави други медијски рукопис који на свој начин представља стварност како би гледаоци могли да упореде извештавање о догађајима. Црнобрња објашњава да Запад функционише по принципу конкуренције.

„Чим се примети да је неко конкурентан, да је његов производ квалитетан, а још више да има утицај и да гледаоци обраћају пажњу и да се осврћу на мишљења и извештавања, онда конкуренција то нотира и то њој смета“, каже Црнобрња.

Маргарита Симоњан: Пољска нас, нажалост, није изненадила. Жао нам је што људи који затварају станицу која емитује програм другачијег садржаја настављају да верују да живе у демократији. - Sputnik Србија
Маргарита Симоњан: Идеја о затварању РТ и Спутњика — забавна

У информативној емисији Радио Спутњика Црнобрња је рекао да су западни медији годинама били уљуљкани у, како је рекао, својој холивудској ефикасности. „Они чак нису можда ни схватили да је могуће да нека друга култура досегне тај ниво, па чак и да га престигне“, каже Црнобрња.

Он сматра да је уљуљкане западне медије зачудила и затекла појави професионалног система који ради по истим стандардима. „У контексту глобалног надметања у медијском утицају, последњи је био тренутак да Русија наступи на том глобалном плану са оваквим тимом у којем су телевизија РТ и Спутњик“, закључио је Црнобрња.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала