Исповест сиријског војника: Уписаћу докторат по сваку цену

© SputnikСиријски војник Хамза Исмаил
Сиријски војник Хамза Исмаил - Sputnik Србија
Пратите нас
За пет година рата у Сирији, припадници сиријских оружаних снага проживели су многе шокове — од радости због победа до туге и војних губитака. Поред тога, дешавало се и мноштво подела унутар саме војске, с обзиром на то да су појединци напуштали своје редове повучени обећањима спољних политичких играча и дезертирали у непознате оружане формације.

Међутим, у свим тим дешавањима учествују живи људи, а не тенкови и машинерија — људи који су својевремено имали сопствена маштарења и амбиције. Те маштарије су све напуштене због једне ствари — заједничке жеље целокупног народа да се обезбеди живот у миру у својој отаџбини.

МиГ-31 приликом полетања - Sputnik Србија
Сирија: Ослобођена 73 насеља

Двадесетшестогодишњи војник Хамза Исмаил из провинције Хама испричао је за Спутњик своју животну причу, као и да је последњи пут своју породицу видео пре три године.

Све ово време он живи у „новој породици“, коју чини 10 обучених бораца сиријске војске, делећи са њима циљеве и задатке како би се земља ослободила од терориста.

„Чим сам завршио студије придружио сам се војсци. Маштао сам да постанем магистар, а затим да упишем докторат. Међутим, мој народ ми је важнији него било шта друго. Ситуација у земљи приморала ме је да преиспитам своје приоритете у животу“, испричао је Хамза.

Хамза у догледној будућности себе види као мужа и оца многочлане породице, запосленог у некој приватној банци у Сирији.

Он каже да је сигуран да ће успети да упише докторат, ма шта се догодило, међутим, како каже, то ће морати да сачека завршетак рата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала