Италија ће тражити да се санкције Русији не продужавају аутоматски

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаИталијански премијер Матео Ренци на Међународном економском форуму у Санкт Петрбургу
Италијански премијер Матео Ренци  на Међународном економском форуму у Санкт Петрбургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Италија ће се на предстојећем састанку амбасадора Европске уније заложити за то да санкције Русији не буду продужене аутоматски, јер је то питање неопходно анализирати, изјавио је италијански премијер Матео Ренци.
Председник Русије Владимир Путин и италијански премијер Матео Ренци на Међународном економском форуму у Санкт Петрбургу. - Sputnik Србија
Путин: Енергетика основ сарадње Русије и Италије

„Могу да вам потврдим да ћемо на следећој седници, на састанку амбасадора у Бриселу, тражити да се о санкцијама на том савету дискутује, да се оне не продужавају аутоматски и да сазнамо на којој се етапи налази имплементација Минског споразума“, рекао је Ренци након састанка с руским председником Владимиром Путином.

Ренци је нагласио да посебну важност има изградња мостова, а не зидова, те да је данас важно да се та изградња мостова обнови.

„Италијански новинари данас су присуствовали и видели како одлично ради компанија ’Асталд‘, која је готово у року завршила изградњу 14-километарског моста у Санкт Петербургу. Надам се да ће господин Путин отворити овај мост за неколико седмица“, рекао је Ренци. 

Он је додао да верује да то није само питање инфраструктуре него и симболична акција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала