Биро сутра доноси мере због мигрантске кризе

© Фото : Lionel LironИзбеглице
Избеглице - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић је за сутра у осам часова најавио седницу Бироа за координацију служби безбедности, на којој ће се разговарати о мигрантској кризи.

Како је речено, задатак је да се види шта држава може да уради поводом мигрантске кризе, јер то постаје све већи проблем за државу.

„Решићемо тај проблем и заштитићемо националне и државне интересе“, рекао је Вучић, који је поводом најновијег терористичког напада рекао да га ужасава то што за тако нешто не може нико да се спреми.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин - Sputnik Србија
Западу се све вратило као бумеранг

„Шта да урадите са магарцем који седне у аутобус и почне да гази децу, ту немате HD врата и не можете да спречите било чиме, просто то је идеологија која убија“, рекао је Вучић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће на седници Бироа бити донете одговарајуће мере које ће заштити Србију и њено становништво, али и обезбедити хуман однос према мигрантима.

Вулин је истакао да Влада Србије води рачуна о интересима грађана и додао да Србија у мигрантској кризи неће и не може да буде сама и да не може да зависи од унилатералних одлука других земаља.

„Управо због тога смо и заказали седницу Бироа, на којој очекујемо да ће све наше службе радити оно што је им је већ било задато, што је председник Владе Србије наложио свакој служби — да направе одговарајуће планове и обезбеде поступање како би се заштитила наша територија, али и да људи који улазе у Србију могу да испуне сва међународна права“, рекао је Вулин.

Избеглице иза ограде у прихватном центру у Мађарској - Sputnik Србија
Мађарска враћа мигранте Србији

Вулин је рекао и да ће председник Владе Србије добити одговарајуће предлоге од Министарства рада, али и свих надлежних служби, МУП-а, Министарства одбране, као и служби које се баве обавештајним радом.

„Читава наша безбедносна заједница је ту да заштити наше грађане“, рекао је Вулин и подсетио да Србија не може да утиче на неке ствари, попут споразума између Турске и ЕУ, да ли ће се повећавати број миграната, али може да обезбеди сигурност грађана.

„Све службе у складу са наређењима председника Владе Србије су већ радиле, сутра само подносимо извештаје и договорићемо одговарајуће закључке“, истакао је Вулин.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала