Загрљај руских и украјинских атлетичара инспирише

© AP Photo / Mark DuncanОлимпијски пламен на церемонији отварања Летњих олимпијских игара у Сеулу 17. септембра 1988.
Олимпијски пламен на церемонији отварања Летњих олимпијских игара у Сеулу 17. септембра 1988. - Sputnik Србија
Пратите нас
Загрљај атлетичара из Русије и Украјине и заједнички селфи спортиста Северне и Јужне Кореје на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру представљају призоре који ће инспирисати људе, изјавио је председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах.

„Имали смо атлетичаре Русије и Украјине који су се грлили и поздрављали. Спортисти из Северне и Јужне Кореје који су правили заједничке селфије. Видели смо да су спортисти једни другима помагали. Не можете на други начин да опишете олимпијске принципе, осим управо на тај начин. Догодило се много тога што ће инспирисати људе“, рекао је Бах новинарима.

Летње олимпијске игре у Рио де Жанеиру почеле су 5. августа, а затварају се у недељу, 21. августа. 

Олимпијски стрељачки тим Србије - Sputnik Србија
Олимпијски тим Србије — екипа без губитника

Председник МОК-а сетио се и других тренутака са Олимпијских игара у Рију који „треба да надахну људе широм света да се баве спортом“.

„Видели смо много занимљивих прича на овим играма. Бразилска џудисткиња Рафаела Силва која је дошла из фавела постала је олимпијска шампионка и прави је пример свим Бразилцима. Видели смо Мајкла Фелпса који поздравља сингапурског пливача Џозефа Скулинга са којим се фотографисао пре много година када је овај био још сасвим мали, а сада су заједно наступали на Играма“, изјавио је Бах. 

„Видели смо тим тркача које су дочекали као рок звезде. Видели смо олимпијску солидарност у њеном најбољем виду. Први пут су наступили тимови Јужног Судана и Косова које је овде освојило своје прво злато овде. Све то треба да надахњује људе широм света да се баве спортом“, навео је он.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала