Српски параолимпијци: Руси ће нам недостајати

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Томислав Николић са српским параолимпијцима
Председник Србије Томислав Николић са српским параолимпијцима - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски параолимпијци очекују да освоје макар онолико медаља колико су освојили на прошлим играма у Лондону, али кажу и да Параолимпијске игре неће бити исте без руских спортиста.

Већ три деценије српски параолимпијци учесници су параолимпијских игара. И овај пут спремни крећу у Рио де Жанеиро, где ће њих шеснаесторо представљати Србију.

„Ово су све или европски или светски прваци, или су европски или светски рекордери. Само двоје спортиста иду као наде које могу евентуално да изненаде. Сви други могу да узму медаљу“, каже председник српског Параолимпијског комитета Зоран Мићовић.

Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије - Sputnik Србија
За неке људе ни небо није граница

Иако сами параолимпијци неће да прогнозирају број медаља, Мићовић се нада да ће поновити успех из Лондона, када су наши репрезентативци освојили пет медаља. Највише наде полаже се у атлетику, стони тенис, стрељаштво и дизање тегова.

Српској параолимпијској репрезентацији председник Србије Томислав Николић уручио је националну заставу.

„Са посебним осећањем причам о параолимпијцима, свестан да испраћамо људе који су превазишли многе границе, али и постали нада за људе који нису пронашли себе у спорту и којима сте узор. Радујем се томе што се такмичите и нека ова застава буде симбол Србије и успеха у Рију“, рекао је Николић.

Он им је пожелео да засијају као што су засијали наши спортисти на Олимпијским играма.

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Томислав Николић са српским параолимпијцима
Председник Србије Томислав Николић са српским параолимпијцима - Sputnik Србија
Председник Србије Томислав Николић са српским параолимпијцима

Стонотенисерка Берислава Беба Перић Ранковић проглашена је прошле године за најбољу спортисткињу на свету. Она од свих спортиста-параолимпијаца очекује да у Рију дају све од себе.

Неодлазак руских параолимпијаца у Рио Беба види као минус за све спортисте.

„Сматрам да сви спортисти имају право на учешће док се не докаже другачије“, каже Берислава Перић Ранковић и додаје да руским параолимпијцима жели сву срећу, уз наду да ће учествовати на следећим играма.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић каже да ће руски параолимпијци свима недостајати у Рију.

© Sputnik / Mihail Mokrushin / Уђи у базу фотографијаРуски параолимпијци
Руски параолимпијци - Sputnik Србија
Руски параолимпијци

„Неодлазак руске репрезентације код нас је изазвао, благо речено, жаљење, али то је најмања реч. Распитали смо се шта се десило у нашој Националној агенцији за антидопинг, али да то не коментаришемо. Шта желим да поручим? Надам се да ће се идуће године вратити и да се ово никада неће поновити. Руски такмичари недостају. Они су обавезни део, велики шампиони са највећим бројем медаља. Надам се њиховом брзом повратку на светску такмичарску сцену“, закључује Мићовић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала