Егзотична Бразилка о уздржаној руској души

© SputnikБразилска певачица Габријела
Бразилска певачица Габријела - Sputnik Србија
Пратите нас
Бразилска певачица и пословна жена Габријела, чије је пуно име Ана Лусија Гомес да Силва за Спуњик говори о руским традицијама и томе како је уопште доспела у Москву из своје егзотичне земље. Габријела је родом из Рио Де Жанеира и каже да, иако се плашила, у руској престоници никад није имала проблема због тога што је мулаткиња.
Жерар Депардје - Sputnik Србија
Русија је љубав: Најпознатији странци са руским пасошем (фото)

Габријелини родитељи су високообразовани: мајка је радила као директорка школе, отац је био предузетник, ујак диригент а тетка и сестра певачице. Наша саговорница је волела да плеше и пева од раног детињства, стога јој је каријера практично била предодређена.

Своје познанство са Русијом Габријела види као своју судбину јер је имала много позива да гостује по Португалији и Француској, али се њена мајка плашила за своју млађу кћерку и није јој дозвољавала да путује на други континент.

Једном је Габријелина другарица, која је радила у Русији као играчица у бразилској шоу-групи, позвала нашу саговорницу са молбом да им се прикључи јер им је била потребна певачица:

© SputnikБразилска певачица Габријела
Бразилска певачица Габријела - Sputnik Србија
Бразилска певачица Габријела

„Тада сам решила да ћу свакако да отпутујем. Још од детињства памтим рекламу за неки газирани напитак. где је стајао велики дебели човек у крзненој шубари и испијајући то пиће говорио ’Ох, дааа‘. Тада нисам знала шта  значи ’Да‘, и никада нисам ми помислила да ћу икада то и сазнати. О Русији сам знала само то да тамо постоји Црвени трг.“

Рускиње на празнику цвећа - Sputnik Србија
Странци у Русији: Британац о руској „грубости“ и сибирској души

У прво време Габријела се плашила да иде улицама сама по Москви, јер је до тада слушала у Бразилу да у Русији не воле мулате.

„Нисам патила од стереотипа  и нисам веровала да су овде сви намргођени и да по цео пију вотку. Само сам се плашила тог могућег расизма, али хвала богу до сада се нисам са тиме сусрела.“

На једном од првих концерата, Габријелу је видео њен будући муж. Са Виталијем она живи већ 9 година, а тек у његовом друштву она је упознала Москву:

„Одушевио ме је Црвени трг — невероватна архитектура. Остајала сам без даха гледајући руске цркве и посебно дивне златне куполе. У Бразилу их нема, јер би их иначе украли“, додаје уз смех.

Разлику између бразилског и руског менталитета певачица готово да не примећује.

© Sputnik...пореклом из Рио Де Жанеира
...пореклом из Рио Де Жанеира - Sputnik Србија
...пореклом из Рио Де Жанеира

„Руси касније отварају душу током разговора, али то не значи да су они мање осећајни људи или да се мање радују животу. Разлика је ипак у томе што су Руси обазривији и опрезнији док не упознају човека. Код Бразилаца је то другачије, они одмах показују своје емоције, одмах постављају много питања човеку кога су тек упознали, па чак упућују и комплименте.“

Али оно где постоји велика разлика између Бразилаца и Руса је однос према породици, искрена је Габријела.

Јапанка у Москви - Sputnik Србија
Јапанка у Русији: Ко је уздржан, а ко страствен

„Рускиње су заиста најлепше и најнежније жене које сам ја икада видела. Можда су зато Руси као мушкарци, мужеви и очеви у принципу одговорнији и спремни да много раде зарад породице. У Бразилу, мушкарци нису спремни на велика дела како би породица добро живела, чешће су склони превари, имају по неколико љубавница и чак су врло љубоморни. Ако помисле да њихова жена гледа заинтересовано другог мушкарца, они су спремни да направе читав скандал. Раније сам и ја сама била јако љубоморна, али онда ме је временом то прошло“, смеје се певачица.

Једино на шта се Габријела никако не може навићи током свих седам година живота у Русији је — зима. Мрачно и хладно доба године изазива депресивна осећања код Габријеле која потиче из сунчане и егзотичне земље. У многим другим аспектима живота у Русији, певачица види позитивне стране, а на првом месту то је безбедност људи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала