Нема тог савеза који ће Србију посвађати са Русијом и Кином

© Tanjug / Милутин МарковићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
Покрет социјалиста се залаже за суверену, самосталну и стабилну Србију, која о свом спољнополитичком путу одлучује сама, поручио је данас лидер те странке Александар Вулин.
Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Србија ће нестати ако дође до рата Запада и Русије

Он је, после свечаног дела трећег конгреса Покрета социјалиста у Центру Сава, истакао да „нема тог савеза, који ће Србију посвађати са Русијом и Кином“.

Вулин је новинарима, рекао да се Покрет социјалиста залаже за Србију која се изборила за своје право да сама бира своје пријатеље.

„То право неће дати баш ником другом“, поручио је Вулин и поновио да нема тог савеза због којег ће Србија себи допустити да се посвађа са Русијом или Кином, те да никада неће дозволити да Србија изгуби своје традиционалне пријатеље.

Нема те политичке организације, каже Вулин, која ће Србију натерати да једног дана ради другим земљама оно што је њој рађено.

„То значи да хоћемо политику војне неутралности, никако сврставање у НАТО, или било који други војни савез“, рекао је Вулин.

Александра Вучић на пријему поводом отварања преговарачких поглавља са ЕУ. - Sputnik Србија
Како Србија да компензује штету од уласка у ЕУ

Вулин је на конгресу, којем су присуствовали и коалициони партнери ПС из Владе Србије, међу којима и потпредседник Небојша Стефановић из СНС-а, који се и обратио учесницима, рекао да „знамо да је велика и моћна“ ЕУ уморна од проширења, али и поручио да је Србија уморна од нових услова, уцена и убеђивања да призна независност Косова и Метохије.

Наводећи да су службеници стране амбасаде у Србији били на антивладиним протестима, Вулин каже да „не дамо да се према нама понашају са непоштовањем“.

„Нико није толико велики да не поштује Србију“, рекао је лидер Покрета социјалиста.

Вулин наводи и да је читава Европа морала да искаже поштовање Србији за понашање у мигрантској кризи и бризи о људима који су бежали од рата.

Истичући да је ПС увек говорио истину, Вулин је рекао да тај покрет понавља истину када пита ко је покушао да убије премијера Александра Вучића у Сребреници.

Александар Вулин је данас поново изабран за председника партије.

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала